România va avea circuit de Formula 2 la Târlungeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Târlungenii, în judeţul Braşov, au început lucrările de realizare a Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Aplicată „Transilvania Motorland”. În cadrul acestuia va fi amenajat şi un circuit de teste care va respecta criteriile necesare omologării de către Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), respectiv de Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM).

Aflat la şase kilometri de Braşov, acesta va putea găzdui, la început, competiţii precum Formula 2 şi World Series By Renault. Proiectul circuitului a fost realizat de Tilke Gmbh, o firmă care ocupă prima poziţie în lume şi care a răspuns şi de alte întreprinderi similare. Pentru realizarea proiectului, Primăria din Târlungeni a pus la dispoziţie un teren de 57 de hectare în apropierea locului unde se desfăşoară târgul auto. S-a încheiat un parteneriat cu Primăria Braşov. Se preconizează ca întreg proiectul să fie finalizat în 2014.

Aflat pe locul 3 în clasamentul general al Formulei 2, Mihai Marinescu a salutat această iniţiativă:"Motorsportul românesc avea nevoie de o pistă, de un loc unde să ne putem antrena. Mă bucur că, în sfârşit, mă voi putea pregăti foarte aproape de casă. O dată cu acest proiect, sporturile cu motor din România vor căpăta o altă dimensiune. Fanii motorsportului vor avea un loc în care vor putea să îşi vadă idolii în acţiune. Am înţeles că se vor organiza competiţii importatnte pe aceast circuit. Pe circuitul de la Transilvania Motorland se vor putea realiza şi şcoli de pilotaj, dar şi cursuri de safe driving".

În România, singurul circuit pe care au avut loc competiţii de automobilism sportiv a fost cel stradal, amenajat în jurul Palatului Parlamentului - acolo au avut loc etape din FIA GT. În urmă cu câţiva ani, a fost prezentat proiectul unui circuit ce urma să fie amenajat la Snagov, însă de atunci nu s-a mai anunţat nimic despre el. De asemenea, în urmă cu 15 ani s-a tot vorbit despre un circuit de Formula 1 ce urma să fie ridicat în Dobrogea. Nici acel proiect nu a fost materializat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite