RALLY-RAID TUNISIA: Românii au "învins" o furtună de nisip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participanţi la ediţia din acest an a Rally-raidului Tunisiei, a doua etapă din cadrul CM, piloţii români Mani Gyenes, Marcel Butuza şi Alex Gârbacea au trecut cu bine de furtuna de nisip abătută asupra sud-estului statului african, astăzi dimineaţă.

Organizatorii au ţinut seama de avertizările meteo. Aşa că au devansat cu o oră plecarea în etapă, la categoria moto. Cu toate acestea, competitorii n-au scăpat de vremea rea, vântul şi nisipul punându-i la încercare. Mai cu seamă că traseul probei speciale, în lungime de 265 de kilometri, a cuprins traversări de canioane şi zone cu dune mici, unde vizibilitatea a fost redusă de schimbarea bătătii vântului. Mani a terminat cu al şaselea timp "bucla" de la Nekrif, în timp ce Marcel a ajuns al 14-lea, iar Alex a fost înregistrat cu al 17-lea timp al zilei.

Iată declaraţiile protagoniştilor echipei Vectra Racing:

Mani Gyenes (lider clasa Producţie după primele 3 zile): "E foarte greu să mergi în furtună pentru că nu vezi mai nimic, iar pentru mine a fost şi mai dificil pentru că am avut probleme cu derulatorul de road-book. Eram la kilometrul 110 al probei şi roadbook-ul ajunsese la km 130. Am fost nevoit să rulez paginile manual şi la vitezele la care evoluăm noi nu este uşor".

Marcel Butuza (locul 6 la clasa Producţie după primele 3 zile): "Ar fi fost o probă specială foarte frumoasă dacă nu trebuia să mergem în furtună. Este foarte greu să citeşti roadbook-ul să te uiţi la GPS şi la ce ai în faţa ta când vântul tot îşi schimbă direcţia. La începutul probei am avut ceva probleme cu derulatorul de roadbook şi de aceea am fost mai lent, însă pe ansambul cred că a fost o etapă bună".

Alex Gârbacea (locul 8 la clasa Producţie după primele 3 zile): "Am reuşit să merg foarte bine astăzi şi am fost rapid, însă pe ultimii 30 de km, din cauza vântului, am avut mari probleme cu vizibilitatea şi m-am abătut de la traseu".

Programul zilei de mâine

A patra zi din raliu este cea în care se va ajunge în primele dune înalte. Etapa Nekrif - Ksar Ghilane măsoară 295 de km, din care 280 sunt cei din proba specială. Ea se anunţă o adevărată provocare pentru concurenţi având în vedere că furtuna de nisip se pare că va continua până mâine dimineaţă. Însă până la startul zilei de mâine piloţii şi cei peste 400 de oameni din bivuacul de la Nekrif vor trebui să găsească o soluţie pentru a dormi în această furtună.
 
Clasament etapa 3 - provizoriu
 
1. Marc Coma            KTM690 Rally
2. Chaleco Lopez        Aprilia 450
3.Jakub Przygonski    KTM 690 Rally
..............................................................
6. Mani Gyenes         KTM 690 Rally
..............................................................
14. Marcel Butuza     KTM 690 Rally
.............................................................
17. Alex Gârbacea     KTM 690 Rally
 
Clasament general după 3 etape - provizoriu
 
1. Chalecoo Lopez      Aprilia 450
2. Helder Rodrigues  Yamaha 450
3. Jakub Przygonski   KTM 690 Rally
.....................................................
7. Mani Gyenes         KTM 690 Rally
............................................................
14. Marcel Butuza     KTM 690 Rally
.............................................................
16. Alex Gârbacea       KTM 690 Rally

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite