Lada a devenit sponsor al echipei de Formula 1... Renault

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polonezul Robert Kubica (stânga) şi rusul Vitali Petrov sunt piloţii Renault în 2010
Polonezul Robert Kubica (stânga) şi rusul Vitali Petrov sunt piloţii Renault în 2010

La Marele Premiu de la Bahrain, din 14 martie, primul din ediţia 2010 a Campionatului Mondial de Formula 1, pe căştile piloţilor echipei Renault va apărea sigla unui nou sponsor. Nu oricare, ci al constructorului rus de automobile Lada!

Preşedinte director general la Renault, Carlos Ghosn s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni, la Moscova, cu premierul Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi au discutat şi despre Formula 1, mai cu seamă că team-ul francez l-a angajat ca pilot pentru acest sezon pe Vitali Petrov.

Colaborarea dintre cele două părţi este mult mai amplă, Putin anunţând că Lada va fi sponsor al echipei din Hexagon! Premierul rus a vorbit şi despre viitorul acestei colaborări, subliniind că în timp participarea financiară a constructorului de automobile din ţara răsăriteană ar putea deveni şi mai mare.

Alegerea nu este, aşadar, întâmplătoare. În plus, Alianţa Renault - Nissan deţine 25% din acţiunile lui Avto VAZ, proprietar al mărcii Lada. De altfel, cei trei constructori de automobile deţin o treime din piaţa rusă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite