Argentina sprijină financiar echipa americană de Formula 1 USF1!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În situaţia economică actuală, când criza a afectat şi sportul, guvernul Argentinei a luat o decizie îndrăzneaţă. Prin vocea ministrului de interne din ţara sud-americană, s-a promis sprijin financiar pentru echipa americană de Formula 1 USF1!

Hotărârea are, totuşi, o logică, respectivul team anunţând că argentinianul Jose Maria "Pechito" Lopez va concura pentru el. Cu alte cuvinte, acesta a fost angajat şi pentru că are ceva valoare, dar şi fiindcă este susţinut de guvernul ţării sale.

"Preşedintele (n.r. Cristina Kirchner) a decis să-l sprijine pe Pechito în această aventură. Ajutorul va veni de la Automobil Clubul Argentinian, instituţie care are o existenţă de peste o sută de ani", a explicat şeful Internelor.

Lopez va primi douăsprezece milioane de dolari. În vârstă de 26 de ani, pilotul a participat la GP2, urcând de mai multe ori pe podium şi obţinând o victorie. În 2006 el a fost pilot de teste pentru Renault F1.

În Formula 1 se obişnuieşte ca anumite echipe, cu posibilităţi financiare mai mici, să angajeze piloţi care se bucură de sprijin financiar din partea unor firme. Practic în acest caz este vorba despre sponsori personali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite