Sistemul KERS ar putea fi reintrodus de anul viitor în Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), Jean Todt a indicat că este favorabil reducerii costurilor şi modificării regulamentelor în ideea ca Formula 1 să progreseze. Fostul şef de la Ferrari a anunţat posibila reintroducere a sistemului KERS de anul viitor.

În privinţa ultimului subiect, Todt a declarat că trebuie luate măsuri prin care echipele să supravieţuiască. Potrivit lui, acesta sport trebuie să devină "ambasadorul noilor tehnologii". KERS este un sistem de recuperare a energiei cinetice, mai precis a acelei energii generate în timpul frânării. Piloţii de Formula 1 pot beneficia de aceasta, în anumite momente ale cursei, prin apăsarea unui buton. În acest fel monopostul capătă un surplus de energie timp de câteva secunde. Lansat anul trecut, acest sistem nu mai este utilizat în F1 în acest sezon.

Preşedintele FIA a anunţat că se urmăreşte schimbarea regulamentului în privinţa aerodinamici, fiind de urmărit diminuarea din 2013 a acesteia, ceea ce ar conduce la mărirea posibilităţii de a depăşi în timpul curselor. Această schimbare ar putea fi urmată de modificarea circuitele astfel încât acestea să ţină cont de parametrii noi ai maşinilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite