Echipele de F1 vor testa în martie la Bahrain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt şapte curse până la sfârşitul acestui sezon, iar echipele de Formula 1 au inceput deja să se gândească la  următorul. Reprezentaţii echipelor s-au întâlnit vineri în paddock-ul de la Spa-Francorchamps cu scopul de a stabili strategia pentru testele din iarnă în pregătirea sezonului 2011. Printre locaţiile stabilite se află şi Bahrain, unde se vor efectua curse în luna martie a anului viitor.

Potrivit publicaţiei AutoMotor und Sport, echipele susţin în unanimitate efectuarea unei sesiuni de teste în Bahrain în luna martie, ca urmare a faptului că această ţară va găzdui în 13 martie prima cursă a sezonului.

Dorinţa echipelor este justificată atât de clima caldă şi lipsită de precipitaţii din Bahrain, cât şi de faptul că echipele trebuie oricum să facă aceasta deplasare pentru a participa la prima cursă a sezonului.

FIA a stabilit, pentru a reduce costurile, ca testele de iarnă să aibă loc numai în Europa. Însă echipei ar putea convinge forul modial ca circuitul de la Bahrain să facă excepţie de la acestă regulă, cu atât mai mult cu cât piloţii trebuie să se adapteze la noile pneuri Pirelli.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite