Massa şi Alonso vor lipsi la audierile FIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fernando Alonso şi Felipe Massa nu vor fi prezenţi la audierile Consiliului Mondial al FIA din 8 septembrie pe tema ordinelor de echipă ale Scuderiei Ferrari în ceea ce priveşte incidentele de la Hockenheim.

Ferrari a anunţat oficial că cei doi piloţi ai echipei nu vor participa la întrunire, însă aceştia vor putea intra în legătură telefonică cu reprezentaţii Consiliului Mondial dacă va fi nevoie.

Prezenţa piloţilor la întrunire ar putea fi extrem de importantă în luarea unde decizii din partea FIA.

În schimb, Ferrari va fi reprezentată de şeful Stefano Domenicali şi de mai mulţi avocaţi, care îşi vor baza apărarea pe faptul că Scuderia nu a dat explicit ordine de echipa în timpul Marelui Premiu al Germaniei.

Echipa a fost deja amendată cu 100.000 de dolari pentru încălcarea articolului 151c din Regulamentul Sportiv, care se referă la afectarea imaginii Formulei 1, însă se anticipează o pedeapsă diferită pentru ordinele de echipă. Acestea cad sub incidenţa articolului 39.1 din Regulamentul Sportiv, care stipulează că "ordinele de echipă care influenţează rezultatul cursei sunt interzise".

În cel mai rău caz, Ferrari poate pierde cele 43 de puncte câştigate în clasamentul constructorilor, iar Alonso ar putea rămâne fără cele 25 de puncte câştigate în cursă, ceea ce l-ar scoate  definitiv din lupta pentru titlul mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite