Robi Mureşan este primul român care participă la CM de Superbike

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participant în anii trecuţi la Campionatul Mondial de motociclism viteză, arădeanul Robert Mureşan va concura în 2011 la CM de Superbike, fiind primul pilot român care va lua startul în această întrecere.

La doar 20 de ani, Robert Mureşan se poate mândri cu un titlu de Campion Balcanic şi cu alte distincţii la clasa 125 cmc. El este primul pilot român care a obţinut un punct în Campionatul European de Motociclism Viteză. Mai mult, el a fost şi primul român care a fost invitat să testeze pentru o echipă de uzină.

În drumul către Campionatul Mondial de Superbike, Robert a făcut pasul cel mare în 2009, când a concurat pentru prima dată pe o motocicletă de 600 cmc la Alpe Adria. Anul acesta, Robert intră în cursa pentru primele puncte româneşti în Campionatul Mondial de Superbike - clasa Supersport, cu o Honda CBR 600 RR. “A fost o călătorie lungă; am muncit enorm de mult să ajungem aici şi tocmai de aceea am ales un partener care crede în vise şi în posibilitatea de a le îndeplini. Sunt una dintre acele persoane care trăiesc viaţa la maxim şi am învăţat că fiecare secundă în plus sau în minus poate înclina balanţa într-o competitie. Este o cursă în care încerc întotdeauna să ofer ce am mai bun şi sunt bucuros pentru faptul că URSUS, un brand premium românesc si lider, este alături de mine”, a spus Robert Mureşan, a căruit participare în CM de Superbike va fi sprijinită de Ursus Fără Alcool şi PTR România.

Clasa Supersport este o competiţie introdusă în calendarul competiţional în 1990 ca o extensie a Campionatului Mondial de Superbike, în care se folosesc motociclete de serie. În 1997, clasa Supersport a căpătat şi denumirea de “World Series”. Titlul complet al competiţiei (Supersport World Championship) a fost stabilit în 1999. În această competiţie pot participa motociclete echipate cu motoare de patru cilindri de până la 600 cmc sau doi cilindri în limita a 750 cmc.

Cursele se desfăşoară în fiecare etapă a Campionatului Mondial de Superbike, iar calificările se fac în două runde a câte 45 de minute.

Etapele din Campionatului Mondial de Superbike:

1.  Phillip Island, Australia (27 februarie)
2.  Donington, Marea Britanie (27 martie)
3.  Assen, Olanda (17 aprilie)
4.  Monza, Italia (8 mai)
5.  Miller Motorsport Park, SUA (30 mai)
6.  Misano Adriatico, San Marino (12 iunie)
7.  Motorland Aragon, Spania (19 iunie)
8.  Brno, Cehia (10 iulie)
9.  Silverstone, Marea Britanie (31 iulie)
10. Nurburgring, Germania (4 septembrie)
11. Imola, Italia (25 septembrie)
12. Magny- Cours, Franţa (2 octombrie)
13. Portimao, Portugalia (16 octombrie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite