Mihai Marinescu va concura în Formula 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul român Mihai Marinescu, 21 de ani, va concura în sezonului 2010 în Formula 2, una dintre anticamerele Formulei 1, informează site-ul automarket.ro

Participarea românului a fost pusă sub semnul întrebării până în ultima clipă, din cauza lipsei unui sprijin financiar consistent. De altfel Marinescu a precizat în direct, la TVR, în timpul Marelui Premiu de Formula 1 din Malaysia că nu a găsit, până la acel moment, decât o parte din banii necesari pentru un întreg sezon.

Costurile de participare în Formula 2 se ridică la peste 300.000 de euro anual.

Românul a participat în ultimele zile la două sesiuni de teste desfăşurate în Marea Britanie pe circuitele de la Snetterton şi Silverstone, ultimul dintre ele urmând să găzduiască şi prima etapă a sezonului 2010 din Formula 2, în acest weekend.

În testul de la Silversone, Marinescu a obţinut cel de-al 10-lea timp, din 20 de concurenţi, la 1,113 secunde de liderul Jolyon Palmer, din Marea Britanie.

Marinescu va concura pe monopostul cu numărul 9 şi speră să obţine rezultate cât mai bune în acest an, care să îl aducă în atenţia echipelor de Formula 1. Câştigătorul competiţiei primeşte drept premiu un test în Formula 1, la echipa Williams iar învingătorul de anul trecut, Andy Soucek, a devenit anul acesta pilot de rezervă la Virgin Racing. De asemenea ceilalţi doi piloţi clasaţi pe podium devin eligibili pentru obţinerea unei superlicenţe, singura acceptată în Formula 1.

În Formula 2 monoposturile sunt construite de Williams şi au motoare Audi de patru cilindri, ce pot dezvolta o putere maximă de 480 de cai putere. Cutia de viteze este în şase trepte, iar masa totală a monopostului ajunge la 570 de kilograme.

Majoritatea piloţilor din F2 provin din Marea Britanie, cinci la număr, în timp ce India este reprezentată de trei piloţi. Marinescu va avea trei adversari est-europeni, doi din Rusia şi unul din Bulgaria.

Mihai Marinescu este al doilea român care va concura într-una dintre competiţiile premergătoare Formulei 1, alături de Doru Sechelariu, care va alerga pentru echipa Tech 3 în GP 3.

Calendarul Formula 2 în 2010:
16-18 aprilie: Silverstone
30 aprilie-02 mai: Marrakech
21-23 mai: Monza
18-20 iunie: Zolder
02-04 iunie: Algarve
16-18 iulie: Brands Hatch
30 iulie-01 august: Brno
03-05 septembrie: Oschersleben
17-19 septembrie: Valencia

Toate cursele sezonului 2010 vor fi transmise de către Eurosport 2.

Vezi un tur de pistă la Snettertone cu Mihai Marinescu:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite