F1: Tinerii piloţi îi mulţumesc lui Michael Schumacher

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu a obţinut rezultate impresionante în primele trei curse de la revenirea sa în Formula 1, Michael Schumacher are un impact major în ceea ce priveşte tinerii piloţi din competiţie.

Atât Nico Rosberg, coechipierul său de la Mercedes GP, cât şi Jaime Alguersuari, tânărul pilot de la Toro Rosso, îi sunt recunoscători septuplului campion mondial pentru parcursul din Malaysia.

Evoluţia lui Rosberg, care a obţinut în cursa de duminică de la Sepang cel de-al treilea podium din carieră, i se datorează într-o mare măsură şi lui Michael Schumacher, potrivit celor declarate în Malaysia de către Norbert Haug, şeful celor de la Mercedes. „Nico a fost extrem de încântat încă de la apariţia primelor zvonuri că Michael ar putea pilota pentru noi şi mă suna zilnic să vadă care mai e situaţia. E normal să îţi doreşti să lucrezi alături de cei mai buni, pentru că îţi arată astfel unde eşti", a spus Haug.

Un al pilot tânăr, Jaime Alguersuari, 20 de ani, de la Toro Rosso, i-a mulţumit lui Schumacher în declaraţiile acordate după ce câştigat, în Malaysia, primele sale puncte din carieră. „Michael mi-a arătat cum se pilotează o maşină de Formula 1 la limită. Să reuşeşc să termin cursa din Australia după ce m-am luptat cu el mi-a arătat cum să fiu agresiv cu ceilalţi de pe pistă", a declarat Alguersuari după Marele Premiu de la Sepang. Târnărul spaniol s-a duelat pentru o bună parte a cursei de la Melbourne cu Michael Schumacher şi a reuşit să-i ţină piept până spre final septuplului campion mondial, fiind depăşit în cele din urmă de acesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite