VIDEO Marele Premiul al Coreei de Sud: Yeongam, o mare necunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă finalizarea sa s-a aflat până acum o saptămână într-o incertitudine, circuitul Yeongam a primit în cele din urmă omologarea FIA şi va găzdui în acest weekend prima ediţie a Marelui Premiu al Coreei de Sud. Mark Webber, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton şi Jenson Button păstrează şanse reale la titlul mondial.

Lupta de la sfârşitul acestei săptămâni va fi una extrem de intersantă. Dintre cele trei echipe implicate direct în lupta pentru titlu, McLarean este singura care are nevoie obligatorie de un podium pentru a rămâne în luptă. Aflaţi la 28 şi, respectiv, 31 de puncte de liderul Webber, Hamilton şi Button riscă să piardă orice şansă la locul 1 în cazul unor erori nedorite.

Red Bull dezavantajată?

Circuitul pe care se va desfăşura cursa de duminică reprezintă un mare semn de întrebare pentru toţi piloţii, totul fiind şi mai complicat din cauza faptului că ultimul strat de beton a fost turnat în urmă cu numai două săptâmâni, iar acest lucru ar putea duce la o serie de abandonuri spectaculoase şi ar putea schimba datele în lupta pentru titlu în mod radical. Mai mult decât atât, configuraţia circuitului sugerează că Red Bull Racing ar putea fi dezavantajată de cele trei linii drepte foarte lungi din primul sector.

Pe de altă parte, piloţii par încântaţi deoarece configuraţia circurtului este formată din trei tipuri diferite de circuit. Primul sector este alcătuit din trei linii drepte, printre care şi cea mai lungă linie dreaptă din calendar (1.2 km), acestea urmând să urmează un sector dominat de viraje rapide, iar ultimul sector predomina virajele lente. Astfel, în prima parte a cursei avantajaţi ar putea fi McLaren, în cea de-a doua Ferrari, iar în final Red Bull.

Button este singurul dintre cei cinci piloţi cu şanse la titlu care nu s-a impus în pole-position

Red Bull ar putea câştiga sâmbătă pole-positionul cu numărul 14, ceea ce i-ar apropia la unul singur de recodurile de 15 deţinute de McLaren (1988, 1989) şi Williams (1992, 1993)

Vettel este singurul pilot cu şanse la titlu care nu a fost deloc lider până în acest moment

Vezi aici o reprezentare virtuală a noului circuit Yeongam din Coreea de Sud în simulatorul echipei Red Bull:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite