Gyenes, din nou în luptă cu deşertul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii români Mani Gyenes, Alex Gârbacea şi Adrian Răduţă vor concura în perioada 1-7 aprilie în prima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid (FIM), Abu Dhabi Desert Challenge. Aceasta este prima competiţie la care Mani participă după ce în ianuarie a câştigat raliul Dakar la clasa Maraton.

Toţi cei trei piloţi ai echipei Vectra Racing vor concura pentru prima dată în Emiratele Arabe Unite, singurul pilot român care a mai evoluat până acum la Desert Challenge fiind Marcel Butuza (ocupantul locului şase în clasamentul sezonului 2007).

Raliul va petrece cinci zile în deşertul Liwa, parte a Marelui Deşert al Arabiei (Rub al Khali) iar piloţii noştri vor trebui să se obişnuiască cu temperaturi mult mai ridicate faţă de celelalte zone în care au loc competiţii de acest gen. Mani este familiarizat cu deşerturile Sahara şi Atacama în timp ce Gârbacea îl cunoaşte doar pe cel african.

Adi Răduţă, botezul focului
Dacă Mani Gyenes şi Alex Gârbacea sunt obşinuiţi ai rally-raidurilor din 2007 până în prezent participând la minim un eveniment internaţional pe sezon, pentru Adrian Răduţă va fi prima aventură de acest fel. Multiplu campion al României la motocros şi dublu campion est-european tot în motocros, Adi Răduţă va concura la Desert Challenge pentru a putea vedea dacă se poate adapta cu acest sport şi dacă pe viitor poate face echipă cu ceilalţi doi piloţi români în competiţii de rally-raid mult mai dure.

Obişnuit să participe la curse scurte, pe trasee pe care le cunoaşte foarte bine, pilotul bucureştean va învăţa în această săptămână ce înseamnă să navighezi sute de km în deşert şi să afli informaţii despre traseu doar din road-book. În plus, va trebui să se obişnuiască şi cu o motocicletă care cântăreşte cu aproximativ 100 de km mai mult decât cea destinată curselor de motocros.

Toţi cei trei piloţi Vectra Racing sunt înscrişi la categoria Open şi vor concura pe motociclete KTM 690 Rally iar echipa tehnică va fi alcătuită, ca şi la Dakar 2011, din Liviu Butuza şi Romeo Duicu, cărora li s-a alăturat acum şi Ciprian Popescu.

Aşa cum şi-a propus la finalul Dakar-ului 2011, Vectra Racing încearcă să participe la toate etapele incluse în calendarul Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite