De pe macadam pe pistă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe macadam pe pistă!
De pe macadam pe pistă!

Cvintuplul campion mondial de raliuri Sebastien Loeb vrea să piloteze în Formula 1. Loeb i-ar putea lua locul lui Sebastien Bourdais, despre care se zvoneşte că va părăsi Scuderia Toro Rosso după Marele Premiu al Germaniei, care a avut loc ieri.

Sebastien Loeb, omul care a făcut istorie în campionatul mondial de raliuri alături de echipa de uzină a celor de la Citroen, este acum în căutarea unor noi provocări.

Aflat pe locul doi în clasamentul general al WRC, la doar un punct de Mirko Hirvonen, francezul îşi doreşte să continue în acest sezon pe ambele fronturi. “Atât timp cât calendarele din Formula 1 şi Campionatul Mondial de Raliuri nu se suprapun, totul este posibil”, a declarat Loeb pentru cotidianul francez L’Equipe. “Dacă este un loc disponibil la Toro Rosso, eu sunt gata”, a mai spus pilotul de raliuri.

Totuşi acesta recunoaşte că, cel puţin în viitorul imediat s-ar putea să nu facă faţă din punct de vedere fizic trecerii la Formula 1. “Un Grand Prix de F1 nu este acelaşi lucru ca un raliu. Pe pistă sunt 70 de tururi şi nu ştiu dacă sunt pregătit deocamdată. Pentru un pilot de raliu condiţiile sunt diferite faţă de cel aflat la volanul unui monopost de Formula 1”, a completat Sebastien Loeb.

A pilotat pe simulatoare

image


Publicaţia franceză L’Equipe a scris că Loeb ar fi petrecut destul timp în ultima vreme pe simulatoarele echipei Red Bull Racing, sora mai mare a celor de la Toro Rosso. De altfel, pilotul francez a impresionat în iarna trecută atunci când a efectuat mai multe teste pe un monopost al celor de la Red Bull, asemenea celui cu care Mark Webber şi Sebastien Vettel se luptă în prezent pentru supremaţie în F1.

Olivier Quesnel, şeful diviziei Sport de la Citroen, a negat, însă, trecerea lui Loeb la Formula 1 din acest sezon.
„Sebastien Loeb nu-l va înlocui pe Bourdais la Toro Rosso, dacă acesta din urmă va părăsi echipa. Loeb şi-a exprimat dorinţa de a pilota în Formula 1, şi nu mă va mira dacă visul lui va deveni realitate în viitor.

Dar acum nu trebuie să visăm”, a susţinut şeful celor de la Citroen. Sebastien Bourdais va părăsi aproape sigur echipa Toro Rosso, în urma evoluţiilor mai puţin satisfăcătoare din acest sezon, unul dintre numele vehiculate pentru înlocuirea sa, pe lângă cel al lui Loeb, fiind tână-rul Alguersari. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite