F1: Alonso şi Ferrari la prima victorie din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fernando Alonso, de la Ferrari, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii de la Silverstone. El a fost urmat în clasament de piloţii Red Bull Sebastian Vettel şi Mark Webber. Este prima victorie obţinută de Ferrari şi de Fernando Alonso în acest sezon de Formula 1

16.40: Clasament piloţi:

1. Sebastian Vettel Red Bull 204p
2. Mark Webber Red Bull 124p
3. Fernando Alonso Ferrari 112p
4. Lewis Hamilton McLaren 109p
5. Jenson Button McLaren 109p
6. Felipe Massa Ferrari 52p
7. Nico Rosberg Mercedes 40p
8. Nick Heidfeld Renault 34p
9. Vitali Petrov Renault 31p
10. Michael Schumacher Mercedes 28p
11. Kamui Kobayashi Sauber 25p
12. Adrian Sutil Force India 10p
13. Jaime Alguersuari Toro Rosso 9p
14. Sebastien Perez Sauber 8p
15. Sebastien Buemi Toro Rosso 8p
16. Rubens Barrichello Williams 4p
17. Paul Di Resta Force India 2p

16.38: Clasament cursă:

1 F Alonso Ferrari
2 S Vettel Red Bull
3 M Webber Red Bull
4 L Hamilton McLaren
5 F Massa Ferrari
6 N Rosberg Mercedes
7 S Perez Sauber
8 N Heidfeld Renault
9 M Schumacher Mercedes
10 J Alguersuari Toro Rosso
11 A Sutil Force India
12 V Petrov Renault
13 R Barrichello Williams
14 P Maldonado Williams
15 P Di Resta Force India
16 T Glock Virgin
17 J d'Ambrosio Virgin
18 V Liuzzi Hispania
19 D Ricciardo Hispania
Abandonuri:
J Button McLaren
S Buemi Toro Rosso
K Kobayashi Sauber
J Trulli Lotus
2H Kovalainen Lotus

16.37: Este prima victorie pentru Fernando Alonso după cea din 2010 din Marele Premiu din Coreea de Sud. Trecuseră aproape 10 luni fără ca spaniolul să cunoască succesul într-o cursă de Formula 1.

FINAL DE CURSĂ: Alonso câştigă cursa de la Silverstone! Este prima victorie a spaniolului în sezonul 2011, şi prima a scuderiei Ferrari în acest sezon. OOOOO! Ce duel Massa cu Hamilton. Massa a atacat pe ultimele viraje, a forţat chiar la intrarea pe linia dreaptă de la boxe dar a fost scos pe exterior de Hamilton care soseşte pe cinci. Hamilton şi Massa s-au acroşat uşor în penultimul viraj.

Turul 52: Dispută fierbinte între piloţii Red Bull pe ultimul tur. Webber a încercat să treacă de Vettel, germanul a închis bine şi Webber a frânat pentru a nu risca un incident care ar putea distruge cursa pentru ambii piloţi.

Turul 50: Alonso are 17 secunde avans faţă de Vettel şi se îndreaptă spre victorie.

Turul 48: Massa este înştiinţat şi el de problemele cu benzina pe care le are Hamilton şi forţează acum

Turul 46: Webber se apropie de Hamilton, forţat să meargă la "consum". Va fi un duel interesant. Webber forţează dar britanicul se apără bine deocamdată şi are şi resursele necesare. Dar Webber trece în cele din urmă şi este acum pe podium!

Turul 43: Lui Hamilton i se spune să facă economie de benzină. Mai sunt 10 tururi! Webber este la 2,6 secunde de Hamilton şi în lupta pentru ultimul loc pe podium.

Turul 42: Webber şi Massa se bat pentru locul patru, Alonso şi Vettel pentru primul loc, în timp ce acum Hamilton este confortabil pe locul al treilea. Massa iese la boxe.

Turul 41: Incident incredibil la boxele echipei McLaren. Button a plecat de la boxe şi roata dreapta faţă nu a fost prinsă, iar Button a plecat. A fost oprit imediat după linia boxelor şi a abandonat!

Turul 39: Hamilton a trecut pe la boxe şi Vettel a câştigat duelul, este acum pe locul doi.

Turul 37: Vettel a trecut din nou pe la boxe şi speră ca aceste pneuri noi să-l ajute în încercarea de a-l depăşi pe Hamilton.

Turul 34: Alonso s-a distanţat în faţă la 8,3 secunde, profitând de faptul că Hamilton se luptă cu Vettel. Webber a ieşit puţin pe iarbă, dar fără probleme.

Turul 31: Alonso, Hamilton, Vettel, Webber este ordinea la vârf, cu Button şi Massa "scuturaţi" din acest pluton fruntaş. Vettel pune presiune asupra lui Hamilton.

Turul 29: Schumacher a ajuns pe locul 12, urmat de Petrov, Barrichello, Maldonado şi di Resta. Problema la pit-stop pentru Vettel a fost la pneul din stânga spate care a fost fixat mai greu.

Turul 28: Schimbare incredibilă de situaţie! Vettel şi Alonso au ieşit împreună la boxe, de pe locurile 1 şi 2 dar Vettel a pierdut timp preţios şi a fost depăşit de Alonso dar şi de Hamilton! Vettel a ieşit pe circuit în faţa lui Webber şi a lui Massa care trecuseră pe la standrui cu un tur în urmă!

Turul 26: Alonso rulează excelent cu actualul set de pneuri şi stabileşte un nou tur de pistă şi este la 2,5 de Webber, care este la peste patru secunde în spatele lui Vettel.

Turul 25: Hamilton a trecut pe la boxe şi a revenit pe pistă pe locul şase.

Turul 24: Schumacher a trecut de Petrov şi este pe locul 15 acum. Alonso trece de Hamilton pe o linie dreaptă cu ajutorul DRS şi pare mai rapid acum decât pilotul britanic.

Turul 23: Di Resta a căzut la 14 secunde faţă de Massa şi este presat de Adrian Sutil. Mai în faţă Hamilton s-a apropiat la sub 2 secunde de Webber.

Turul 20: Hamilton a realizat cel mai rapid tur de pistă şi s-a apropiat de cei doi piloţi Red Bull care se află în fruntea cursei.

Turul 17: Vettel, Webber, Hamilton, Alonso, Button, Massa este ordinea la vârf. Di Resta a pierdut contactul cu primii şase, este la aproape 10 secunde de Massa. Di Resta este urmat de Sutil. Schumacher a ajuns pe locul 17 de pe 9 după penalizare.

Turul 17: Vettel simte presiunea şi forţează. Schumacher penalizat cu 10 secunde pentru că l-a lovit din spate pe Kobayashi. Ghinion pentru german.

Turul 16: Ferrari pierde un nou duel cu McLaren, Hamilton trece de Alonso cu ajutorul DRS-ului cu o mişcare scurtă, nervoasă. În faţă Webber s-a apropiat foarte mult de Vettel, a câştigat cam 8 secunde în ultimele câteva tururi.

Turul 15: SUPERBĂ DEPĂŞIRE A LUI JENSON BUTTON. Poate cea mai frumoasă a sezonului. S-a dus pe exteriorul lui Massa, l-a presat pe acesta a stat în dreptul lui, aproape s-au atins şi apoi a venit virajul pe interior unde a intrat perfect şi Massa nu a mai avut reacţie. Extraordinar!

Turul 14: Schumacher cel mai rapid tur de două ori la rând. A încălzit pneurile şi rulează extraordinar, să vedem însă cum se va descurca în trafic.

Turul 13: Webber şi Alonso ies împreună la boxe şi revin pe circuit în aceeaşi ordine, pe locurile trei şi patru, urmaţi de Lewis Hamilton, care a făcut şi el primul schimb de pneuri. Toţi cei trei au pus slick-urile.

Turul 11: Schumacher a căzut până pe locul 11. Webber a găsit resursele necesare şi pentru moment a scăpat de presiunea lui Alonso. Încep primele ieşiri la boxe.

Turul 9: Schumacher s-a atins cu Kobayashi şi germanul este nevoit să intre la boxe cu ceva probleme la monopostul său. Kobayashi a pierdut puţin controlul maşinii şi neamţul nu l-a mai putut evita, lovindu-se de acesta. Schumacher a schimbat nasul maşinii, dar şi pneurile, trecât pe pneuri soft! Să vedem cât îl vor ajuta pe această pistă care încă nu este în totalitate uscată. Incidentul dintre german şi japonez va fi analizat de stewarzi.

Turul 8: Alonso s-a apropiat la mai puţin de o secundă de Mark Webber şi îşi pregăteşte atacul! Pe Webber se pare că l-au lăsat pneurile şi nu mai are aderenţa necesară pentru a se lupta cu Alonso. Mai în spate Hamilton face acelaşi lucru cu Massa.

Turul 7: Vettel, Webber, Alonso, Massa, Hamilton şi Button este ordinea în acest moment. Granzii din Formula 1 conduc în acest moment detaşat şi restul plutonului a început să rămână în urmă.

Turul 6: Condiţiile de pe pistă devin din ce în ce mai bune iar organizatorii au permis folosirea DRS-ului (aripa portantă spate). Vettel are 4,1 secunde faţă de Webber, care are la rândul său 3,5 secunde faţă de Alonso.

Turul 4: Hamilton iese în iarbă într-un viraj, însă nu îşi pierde poziţia în faţa lui Button. În spatele britanicului vin di Resta, Kobayashi şi Schumacher

Turul 3: Vettel zboară pe pneurile sale intermediare şi are deja 2,3 secunde avans faţă de Webber. Hamilton a ajuns pe poziţia a cincea! A trecut şi de Button

Turul 1: Hamilton a urcat pe şapte şi rulează extraordinar în aceste prime tururi. A câştigat nu mai puţin de trei poziţii.

Turul 1: Start foarte bun în ciuda vremii. Nu mai plouă însă apa este prezentă pe circuit. Vettel a plecat senzaţional şi a trecut de Webber în primul viraj. Ordinea este Vettel, Webber, Alonso, Button şi Massa.

Mark Webber, care se află la al doilea pole-position al sezonului, a fost cel mai rapid în şedinţa de calificări de sâmbătă, devansându-l pe coechipierul său, germanul Sebastian Vettel, şi pe spaniolul echipei Ferrari, Fernando Alonso.

Va fi pentru a patra oară în acest sezon când prima linie a grilei de start va fi ocupată de monoposturile echipei Red Bull.

Grila de start este următoarea:

1. Mark Webber (Australia/Red Bull-Renault) 1:30.399

2. Sebastian Vettel (Germania/Red Bull-Renault) 1:30.431

3. Fernando Alonso (Spania/Ferrari) 1:30.516

4. Felipe Massa (Brazilia/Ferrari) 1:31.124

5. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:31.898

6. Paul di Resta (Scoţia/Force India-Mercedes) 1:31.929

7. Pastor Maldonado (Venezuela/Williams-Cosworth) 1:31.933

8. Kamui Kobayashi (Japonia/Sauber-Ferrari) 1:32.128

9. Nico Rosberg (Germania/Mercedes) 1:32.209

10. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:32.376

11. Adrian Sutil (Germania/Force India-Mercedes) 1:32.617

12. Sergio Perez (Mexic/Sauber-Ferrari) 1:32.624

13. Michael Schumacher (Germania/Mercedes) 1:32.656

14. Vitaly Petrov (Rusia/Lotus-Renault) 1:32.734

15. Rubens Barrichello (Brazilia/Williams-Cosworth) 1:33.119

16. Nick Heidfeld (Germania/Lotus-Renault) 1:33.805

17. Heikki Kovalainen (Finlanda/Team Lotus) 1:34.821

18. Jaime Alguersuari (Spania/Toro Rosso-Ferrari) 1:35.245

19. Sébastien Buemi (Elveţia/Toro Rosso-Ferrari) 1:35.749

20. Timo Glock (Germania/Virgin-Cosworth) 1:36.203

21. Jarno Trulli (Italia/Team Lotus) 1:36.456

22. Jerome d'Ambrosio (Belgia/Virgin-Cosworth) 1:37.154

23. Vitantonio Liuzzi (Italia/Hispania-Cosworth) 1:37.484

24. Daniel Ricciardo (Australia/Hispania-Cosworth) 1:38.059.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite