Hamilton: "Va fi dificil să mai câştig titlul, dar nu imposibil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Pilotul britanic Lewis Hamilton a trecut prin clipe grele la Suzuka. A avut parte un accident major la antrenamente, a retrogradat cinci poziţii 5 poziţii pe grila de start după schimbarea cutiei de viteze şi o nouă defecţiune la această unitate în timpul cursei. Cu toate acestea, el este optimist şi crede în continuare în şansele lui la titlu.

Britanicul a admis însă că s-a simţit uşurat să ajungă la linia de sosire în urma acestor probleme.

"Sincer să fiu, nu credeam că voi ajunge la linia de sosire. Cutia făcea foarte mult zgomot, aşa că am ţinut degetele încrucişate şi am încercat să nu schimb prea mult treptatele. Am avut o diferenţă mare faţă de cei din spatele meu, aşa că am putut pierde ceva timp.Dar sunt foarte dezamăgit pentru mine şi pentru echipă. Am făcut totul pentru a câştiga puncte şi... A fost o mare greşeală din partea mea vineri. Apoi am schimbat cutia de viteze. Apoi noua cutie de viteze s-a rupt, nu am putut utiliza treapta a treia, aşa că le-am putut utiliza doar pe cele dintre patru şi şapte. Aşa că am pierdut teren în faţa lui Button, dar sunt recunoscător că am terminat cursa, a fost pentru prima oară după mult timp", a precizat britanicul, care a suferit doua abandonuri consecutive în Italia şi Singapore.

În urma rezultatelor din Japonia, Hamilton a coborât la 28 de puncte în spatele liderului Mark Webber şi admite că şansele la titlu s-au diminuat considerabil.

"Mai sunt trei curse şi 75 de puncte disponibile, dar aceşti băieţi continua să câştige puncte constant. Nu ştiu când au avut ultimul abandon, aşa că va fi foarte, foarte dificil, dar vor continua să forţăm", a mai precizat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite