Hamilton: "Sunt singurul vinovat pentru abandonul de la Monza"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încercând să recupereze câteva poziţii în urma locului şase ocupat pe grila de start, Lewis Hamilton a forţat depăşirea lui Felipe Massa în prima şicană, însă spaţiul îngust a condus la un contact între cei doi . Britanicul a fost nevoit să abandoeze chiar în primul tur, ratând astfel oportunitatea de a-şi consolida poziţia de lider în clasamentul general.

Englezul a recunoscut la final că este singurul vinovat pentru acest incident şi a admis că punctele pierdute la Monza l-ar putea costa titlul mondial.

"Nu s-a terminat, dar greşeli precum cea pe care am comis-o duminică te pot face să pierzi titluri mondiale. Eu sunt singurul pe care pot da vina şi sunt foarte dezamăgit de mine însumi. Am avut un start bun şi, într-o lume realistă, probabil că ar fi trebuit să rămân acolo pentru un timp. Încercam doar să-mi poziţionez monopostul într-o anumită direcţie, am ajuns prea aproape de Massa, mi-a 'ciupit' roata şi mi-am deteriorat partea frontală. Nu am putut să fac nimic. Este păcat şi îmi cer scuze în faţa echipei", a declarat campionul mondial din sezonul 2008 pentru BBC Sport.

Însă, Martin Whitmarsh, preşedintele echipei, care crede că pilotul său rămâne în continuare în lupta pentru titlu.

A fost un incident de cursă. Lewis a forţat foarte, foarte tare şi trebuia să facă asta. A fost dezamăgitor, dar trebuie să-ţi reconstruieşti forma după asta. Lucrurile decurg la fel ca de obicei. Lupta pentru titlu este în continuare strânsă şi poate merge în orice direcţie. Este un final epic, cel mai bun campion din istorie", a precizat britanicul.

Hamilton a coborât pe locul doi în clasamentul general după abandonul de la Monza şi are de recuperat cinci puncte în faţa lui Webber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite