F1: Ecclestone: "Nu vă panicaţi, va fi spectacol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce mai multe echipe şi piloţi s-au plâns de lipsa spectacolului în primul Mare Premiu de Formula 1 al anului,Bernie Ecclestone, cel care deţine drepturile comerciale ale competiţiei, a asigurat că disputele vor deveni mai aprinse odată cu trecerea câtorva curse

"Nu este nevoie să ne panicăm, să considerăm că Formula 1 trece printr-o criză. A fost abia prima cursă şi echipele au fost nevoite să se obişnuiască cu noile reglementări. De îndată ce îşi vor da seama ce schimbări trebuie să facă, atunci vom avea parte de mai multă acţiune", a spus Ecclestone pentru autosport.com

În lipsa realimentării în timpul cursei, strategiile s-au simplificat şi mai multe echipe au declarat că odată cu noile modificări şi cu reglemăntările stricte în ceea ce priveşte aerodinamica, depăşirile sunt aproape imposibile. Însuşi septuplul campion mondial Michael Schumacher, revenit după trei ani în competiţie, a acuzat lipsa de acţiune din timpul Marelui Premiu din Bahrain.

Variantele propuse de echipe sunt multiple, de la obligativitatea ca fiecare monopost să oprească de două ori la standuri la "încălţarea" monoposturilor doar cu pneuri "moi" pentru ca acestea să se uzeze mai repede.

Cel care a rezumat cel mai bine cursa de la Bahrain a fost Jorge Sutil, tatăl pilotului de la Force Indian, Adrian Sutil. Jorge, un renumit violonist uruguayan, care trăieşte în prezent în Germania, a declarat pentru publicaţia Bild: "La următorul Mare Premiu o să-mi iau cu mine ceva de citit".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite