Webber:"Nu sunt din greşeală lider! Îmi doresc foarte mult titlul!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu cât sezonul de Formula 1 se apropie de final, cu atât lupta pentru titlu devine din ce în ce mai intensă. Mark Webber este în continuare lider şi crede că echipa sa, Red Bull, este principala favorită la câştigarea titlului pentru că nu a făcut-o niciodată până acum şi acest lucru este motivant.

Înafară de Webber, patru piloţi au şanse reale de a cuceri trofeul, fiind despărţiţi de numai 24 de puncte, în condiţiile în care o victorie este recompensata cu 25 de puncte. Dintre ei, numai Mark Webber şi Sebastian Vettel nu au mai fost campioni, iar primul dintre ei consideră că acest lucru reprezintă un avantaj pentru Red Bull în luptă cu Fernando Alonso, Lewis Hamilton şi Jenson Button.

"Suntem incredibil de infometaţi. Nu că Mclaren şi ferrari nu ar fi, dar noi la Red Bull înţelegem cât de unică este această oportunitate şi suntem incredibil de entuziasmaţi să câştigăm titlurile în acest an. Într-adevăr, Button, Hamilton şi Alonso au câştigat mai multe titluri şi îmi scot pălăria în faţă lor, pentru că este o performanţă incredibilă şi noi toţi de pe grilă am vrea să avem asta. Ei au fost deja acolo, dar nici noi nu conducem campionatul din greşeală. Suntem aici pentru că am câştigat mai multe puncte. Nu poţi să le cumperi, trebuie să le câştigi pe circuit şi intenţionam să adăugăm puncte solide în acest weekend", a mărturisit australianul.

Sebastian Vettel se află fix în aceeaşi ipostază, iar Webber susţine că rivalitatea dintre ei a influenţat foarte mult performaţele sportive.

"Lucrurile nu s-au schimbat prea mult de când am început să colaborăm cu câţiva ani în urmă. Întotdeauna a fost strâns între noi, iar echipă a dat totul pentru a avea aceeaşi oportunitate de a obţine un rezultat, pentru a învinge Ferrari şi Mclaren în fiecare săptămâna. Pentru asta trebuie să obţii performanţe colective ca grup tot timpul, aşa că lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Există o rivalitate sănătoasă în cadrul echipei, dar personal a fost recompensatoare şi provocatoare pentru mine", a încheiat el.

Webber a câştigat astăzi prima sesiune de antrenamente de la Singapore şi este marele favorit de duminică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite