FIA invită noi echipe în F1 din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USF1 a abandonat Formula 1 fără să ruleze niciun kilometru
USF1 a abandonat Formula 1 fără să ruleze niciun kilometru

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat ieri că va scoate la concurs, pentru sezonul 2011, cel de-al 13-lea loc disponibil pe grila de start din Formula 1, rămas liber după ce echipa americană USF1 nu a mai luat startul în 2010.

După ce debutantele din acest sezon au luat startul în marea lor majoritate nepregătite, FIA îşi doreşte un proces de selecţie mai strict şi ia în calcul şi posibilitatea acordării statutului de „echipă de rezervă". Aceste echipe ar urma să umple „golurile" lăsate de eventualele retrageri.

Termenii procesului de selecţie vor fi anunţaţi luna viitoare, forul internaţional precizând că se va căuta găsirea unor pretendente care să urmeze interesele pe termen lung ale competiţiei.

Formula 1 a luat startul în acest sezon cu doar 12 echipe pe grila de start, în loc de cele 13 prevăzute de regulament, după ce americanii de la USF1 au eşuat în tentativa de a găsi suficient sprijin pentru a fi gata în vederea competiţiei. FIA a decis să nu completeze grila cu cei de la Stefan GP, o echipă sârbească care a forţat până în ultimul moment intrarea în concurs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite