Webber în pole, McLaren şi Ferrari la coadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Webber a încheiat cu cel mai bun timp calificările pentru Marele Premiu de Formula 1 al Malaysiei şi va pleca din pole position în cursa de duminică. Este al treilea pole-position consecutiv obţinut de Red Bull în acest sezon, în timp ce McLaren şi Ferrari, trădaţi de vreme, vor pleca din coada plutonului.

Ploaia a dat peste cap calificările de la Sepang dar Mark Webber a riscat pe o pistă udă cu pneuri intermediare, în ultima sesiune, şi a încheiat cu cel mai bun timp, urmat de Nico Rosberg de la Mercedes GP.

În spatele lor se vor afla Sebastian Vettel, tot de la Red Bull care îl va avea alături de Adrian Sutil de la Force India.

Aversele au început cu aproximativ un sfert de oră înainte de startul calificărilor şi piloţii echipelor principale au aşteptat la standuri ca vremea să devină mai bună. În cele din urmă Mercedes şi Red Bull au ieşit pe traseu completând primele tururi cu care aveau să se califice în sesiunea a doua. La fel avea să facă şi Jenson Button, însă britanicul de la McLaren a ieşit în decor în încercarea de a obţine un timp şi mai bun şi nu a mai putut participa şi în a doua sesiune. El va pleca de pe poziţia a 17-a.

Fernando Alonso, Lewis Hamilton şi Felipe Massa, în această ordine vor pleca în cursă de pe locurile 19, 20 şi 21 după ce toţi trei au riscat aşteptând ca pista să devină mai uscată. S-a dovedit o alegere greşită deoarece ploaia, după o scurtă pauză încurajatoare, a revenit şi a dat peste cap strategia celor trei care nu au mai avut timp să iasă pe traseu.

Sesiunea decisivă, cea de-a treia a fost întreruptă de către oficială pentru mai bine de 20 de minute, după ce pista a fost aproape inundată de rafalele de ploaie.
Michael Schumacher s-a clasat pe poziţia a opta şi îl va avea coleg de linie pe fostul său coechipier de la Ferrari, brazilianul Rubens Barrichello.

Cu monoposturile Ferrari şi McLaren plecând din coada plutonului şi cu Rosberg inserat între cele două maşini Red Bull, cursa se anunţă una extrem de spectaculoasă, mai ales dacă vremea îşi va face din nou de cap, şansele de ploaie fiind foarte ridicate.

Marele Premiul al Malaysiei este transmis în direct de TVR 1 de la ora 10.55. Amănunte livetext puteţi urmări pe adevarul.ro începând cu ora 10.30.

Iată grila de start:
Linia 1: Webber (Red Bull)/Rosberg (MercedesGP)
L2: Vettel (Red Bull)/Sutil (Force India)
L3: Hulkenberg (Williams)/Kubica (Renault)
L4: Barrichello (Williams)/Schumacher (Mercedes GP)
L5: Kobayashi (Sauber)/Liuzzi (Force India)
L6: Petrov (Renault)/De la Rosa (Sauber)
L7: Buemi (Toro Rosso)/Alguersuari (Toro Rosso)
L8: Kovalainen (Lotus)/Glock (Virgin)
L9: Button (McLaren)/Trulli (Lotus)
L10: Alonso (Ferrari)/Hamilton (McLaren)
L11: Massa (Ferrari)/Chandhok (HRT)
L12: Senna (HRT)/Di Grassi (Virgin)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite