Red Bull, test dificil la Monza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul Mondial de Formula 1 programează în acest weekend un nou duel, Marele Premiu al Italiei, de la Monza. Este un circuit care în ultimii ani a dat câştig de cauză celor de la Ferrari şi McLaren, în dauna marilor favoriţi din acest sezon, cei de la Red Bull.

Cel mai rapid circuit din calendar nu a fost deloc pe placul echipei austriece. De la înfiinţare, în 2005, Red Bull nu a urcat niciodată pe podium în cursele disputate lângă Milano. În schimb Sebastian Vettel, campionul mondial, are amintiri plăcute de aici, unde în 2008, a obţinut, cu Toro Rosso, prima sa victorie din carieră.

De doar două ori în ultimii 20 de ani pilotul care a câştigat la Monza a devenit şi campion mondial (Schumacher în 2000 şi 2003 cu Ferrari), dar Vettel, în cazul unei victorii, va face un nou pas important către titlu. Dacă va câştiga, germanul va avea un avans de cel puţin 99 de puncte în faţa principalului urmăritor, cu şase curse rămase de disputat.

Ferrari a obţinut în templul motorsportului italian opt dintre ultimele 15 succese, incluzând aici şi victoria de anul trecut a lui Fernando Alonso. Scuderia e pregătită să le ofere fanilor un nou motiv de bucurie, dar pentru acest lucru va trebui să-şi îmbunătăţească evoluţia în calificări, acolo unde Red Bull nu a mai cedat prima poziţie de la ultima cursă a sezonului trecut, cea de la Abu Dhabi.

Nici McLaren nu pot fi excluşi din calcule, cu Jenson Button obţinând aici locul doi în ultimii doi ani, la care se adaugă dorinţa de răzbunare a lui Lewis Hamilton după abandonul de la Spa de acum două săptămâni.

Marele Premiu al Italiei poate fi urmărit la Digi Sport:

Vineri 9 septembrie: Antrenamente (ora 11.00 şi ora 15.00)
Sâmbătă 10 septembrie: Antrenamente (ora 12.00), calificări (ora 15.00)
Duminică 11 septembrie: Cursa (ora 15.00)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite