Formula 1 revine la motoarele turbo din 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steag FIA
Steag FIA

Federaţia Internaţională de Automobilism a decis ca din sezonul 2014, toate monoposturile din Campionatul Mondial de Formula 1 să fie dotate cu motoare turbo V6, de 1,6 litri. Ele vor înlocui acutalele propulsoare V8 de 2,4 litri.

Iniţial, FIA plănuia introducerea unor motoare de patru cilindri, în sezonul 2013, însă a revizuit formula în urma consultărilor pe care le-a avut cu principalele părţi implicate în campionat, echipele, respectiv deţinătorii drepturilor comerciale.

De asemenea, sistemul KERS, de recuperare a energiei cinetice, va fi înlocuit cu ERS, de recuperare a energiei, care se aşteaptă să ofere mai multă putere motoarelor în condiţii mai sigure. Astfel, împreună cu reintroducerea turbinei, motoarele vor dezvolta aproximativ aceeaşi putere ca în prezent, în ciuda unei scăderi a numărului de rotaţii pe minut.

În Formula 1 nu au mai fost folosite motoare turbo din 1988, când campionatul era dominat de propulsoarele Honda V6, de 1,5 litri, cu care concurau Alain Prost şi Ayrton Senna.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite