F1: Renault se transformă în Lotus și naște confuzii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua înfățișare a monopostului Renault, sub brandul Lotus!
Noua înfățișare a monopostului Renault, sub brandul Lotus!

Grupul Lotus și-a întărit implicarea în Formula 1 după ce a devenit sponsorul care dă numele echipei și principalul acționar pentru noua echipă Lotus Renault GP, informează autosport.com.

Astfel anul viitor există posibilitatea ca două echipe să aibă nume aproape identice, deja existenta Team Lotus F1 urmând să concureze în continuare.

Confuzia va merge și mai departe, după ce fostul monopost Renault a fost rebranduit și a revenit la tradiționalele culori ale echipei Lotus, negru și auriu.

Grupul Lotus a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Renault de la Genii Capital, care îl achiziționase în luna octombrie de la constructorul francez. Cei de la Renault își exprimaseră dorința de a rămâne simpli furnizori de motoare în Formula 1.

Contractul prin care Lotus va da numele echipei este valabil până în 2017 urmând ca Renault să furnizeze motoarele pentru noile monoposturi negru-aurii.

Tony Fernandes, șeful echipei malaysiene Lotus F1 și deținătorul companiei Air Asia se află în dispută cu Proton, acționar majoritar la Lotus, pentru folosirea legendarului nume în Formula 1. "Cei de la Lotus ne-au făcut o favoare și nu ne-am simțit niciodată mai bine în ceea ce privește viitorul Team Lotus. Dar se pare că aceeași oameni încearcă acum să ne răpească ideea noastră negru-aurie", a scris Fernandes pe Twitter.

"Suntem cu toții conștienți că s-au născut o serie de controverse în jurul folosirii brandului nostru în Formula 1 și sunt încântat că pot în sfârșit clarifica totul: «Suntem Lotus și am revenit!»", a declarat Dany Bahar, CEO al grupului Lotus.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite