Jean Todt: „Aerodinamica împiedică depăşirile în Formula 1”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Todt
Jean Todt

Jean Todt, actual preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism şi fost director al scuderiei Ferrari, consideră că aerodinamica actualelor monoposturi din Formula 1 împiedică depăşirile.

„Regulile actuale pun prea mult accent pe aerodinamică, iar din această cauză depăşirile sunt foarte greu de executat. Dacă nu există condiţii meteo dificile, atunci monopostul care se află în faţă rămâne acolo şi asta se întâmplă de cele mai multe ori din cauza aerodinamicii", a declarat Jead Todt pentru cotidianul spaniol Diario Sport.

Preşedintele FIA consideră că aceste reglementări privind aerodinamica trebuie schimbate odată cu intrarea în vigoare a noilor motoare, din anul 2013.

De asemenea Todt a precizat că va trebui rezolvată şi partea financiară, pentru a oferi şi echipelor mai mici o şansă. „Trebuie să asigurăm supravieţuirea acestor echipe, care abia au pătruns în campionat. Asta nu înseamnă că mă gândesc la un plafon de buget pentru echipe. Sunt multe metode de a reduce costurile. Desigur Ferrari nu va accepta niciodată să aibă o limită pentru cheltuieli, dar în momentul de faţă sunt discrepanţe enorme între echipe", a mai spus preşedintele FIA.

Todt s-a aflat marţi în Spania pentru a vizita sediul echipei Epsilon Euskadi, una dintre pretendentele la intrarea în Formula 1 din sezonul 2011. Vizita a fost în cele din urmă amânată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite