Formula 1: Cei cinci maginifici, duel la Suzuka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei cinci candidaţi la titlul mondial se vor duela într-un nou episod din lupta pentru titlu la piloţi cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei de la Suzuka. Webber, Alonso, Hamilton, Vettel şi Button oferă cea mai palpitantă luptă pentru coroana de lauri din ultimii ani. Cursa este în direct la TVR 1, duminică, de la ora 09.00.

Spaniolul Fernando Alonso este omul momentului în Formula 1, după două victorii consecutive. Căluţii celor de la Ferrari par din ce în ce mai cabraţi pentru finalul de sezon. Alonso a avut parte de o serie de momente memorabile pe acest circuit, care îi este extrem de îndrăgit.

Aici a făcut pasul decisiv către al doilea titlu de campion într-o cursă în care lui Michael Schumacher i-a cedat motorul şi tot aici Alonso a reuşit una dintre cele mai spectaculoase depăşiri, asupra aceluiaşi Schumi. Vezi aici magnifica manevră a lui Alonso

La polul opus se află Lewis Hamilton care vine în Japonia după două curse ratate, ambele încheiate cu abandonuri. Britanicul este şi el un fan al circuitului japonez, chiar dacă l-a testat pentru prima oară în sezonul trecut, într-un moment în care McLaren nu mergea foarte bine.

El a declarat că încă nu a renunţat la lupta pentru titlu. „Mai sunt patru curse. Privind acest sezon poţi vedea cât de repede se schimbă lucrurile, astfel că sunt optimist în continuare", a spus Hamilton. Acesta spune că principalii adversari la Suzuka vor fi cei de la Red Bull. „Sunt greu de bătut, iar circuitul le convine", a mai spus britanicul.

Sebastian Vettel a demonstrat prin victoria de anul trecut cât de bine se simt monoposturile Red Bull în virajele rapide de pe circuitul japonez. Vettel a terminat pe doi în Singapore, în spatele lui Alonso, dar are nevoie de victorii pentru a putea ataca titlul mondial, la mare luptă cu coechipierul său Mark Webber.

Acesta a nu a avut foarte mult noroc anul trecut în Japonia, după accidentul din antrenamente, care l-a scos din calificări. A urmat o cursă cu probleme încă din start, care l-au împiedicat să forţeze o revenire.

McLaren a pierdut teren la constructori
În lupta pentru titlul mondial al manufacturierilor cei de la McLaren au cedat puncte importante în ultimele cinci curse. De la Marele Premiu al Germaniei, duo-ul de la echipa britanică a adunat în total 81 de puncte în timp ce Red Bull şi Ferrari au totalizat 134, respectiv 154 de puncte.

Ploaia se anunţă din nou prezentă în Japonia, după ce anul trecut a dat peste cap sesiunile de antrenamente. Prognozele meteo indică ploi torenţiale sâmbătă, în timpul calificărilor, cursa urmând să fie afectată doar de o ploaie uşoară, cu temperaturi de 25 de grade Celsius. Chiar dacă par lejere, multe dintre viraje sunt extrem de solicitante, iar orice clipă de neatenţie îi poate costa pe piloţi fracţiuni de secundă importante. Dacă adăugăm şi ploaia în context, atunci ar putea fi o cursă mai palpitantă decât oricând.

Vezi un tur de pistă alături de Mark Webber:

Clasament piloţi:
1. Mark Webber 202p
2. Fernando Alonso 191p
3. Lewis Hamilton 182p
4. Sebastian Vettel 181p
5. Jenson Button 177p
6. Felipe Massa 128p
7. Nico Rosberg 122p
8. Robert Kubica 114p
9. Adrian Sutil 47p
10. Michael Schumacher 46p
11. Rubens Barrichello 39p
12. Kamui Kobayashi 21p
13. Vitaly Petrov 19p
14. Nico Hulkenberg 17p
15. Vitantonio Liuzzi 13p

Clasament constructori:
1. RBR-Renault 383p
2. McLaren-Mercedes 359p
3. Ferrari 319p
4. Mercedes GP 168p
5. Renault 133p
6. Force India-Mercedes 60p
7. Williams-Cosworth 56p
8. BMW Sauber-Ferrari 27p
9. STR-Ferrari 10p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite