Formula 1: Cinci pentru un titlu - Lupta se reia la Spa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai spectaculoase curse ale anului, Marele Premiu al Belgiei de la Spa Francorchamps, reia sezonul de Formula 1 după pauza de vară, de trei săptămâni. Se anunţă o a doua jumătate de sezon incendiară în Marele Circ, cea mai disputată după ani buni de monotonie.

Cinci piloţi sunt întânşi la vârful clasamentului pe lungimea a doar 20 de puncte, mai puţin decât se obţine în acest sezon pentru o victorie.

Webber e liderul la general şi pare principalul favorit la Spa, după ce a obţinut o victorie strălucitoare la Budapesta. Cu patru puncte avantaj, pilotul de la Red Bull încearcă să devină primul australian de la Alan Jones, în urmă cu 30 de ani, care câştigă titlul mondial.

Lungile secţiuni drepte din Belgia nu avantajează echipa Red Bull, fapt recunoscut chiar de către coechipierul lui Webber, Sebastian Vettel, aflat pe locul trei în clasamentul general.

Între cei doi se află britanicul Lewis Hamilton, de asemenea nerăbdător să alerge la Spa pentru a încerca să şteargă distanţa dintre el şi Webber.

"Cred că Spa este unul dintre cele mai spectaculoase circuite din Formula 1 şi îmi place să câştig aici. Voi merge cu pedala lipită de podea şi voi încerca să readuc echipa în lupta pentru supremaţie. Va fi extraordinar dacă la finalul weekend-ului vom înregistra o victorie", a declarat Hamilton.

Button şi Alonso pândesc de pe locurile patru şi cinci orice mişcare greşită a piloţilor de pe podium şi rămân la rândul lor, în lupta pentru titlul mondial.

Cursa de la Spa are o semnificaţie aparte pentru septuplul campion mondial Michael Schumacher, care a debutat în Formula 1 aici în urmă cu 19 ani, la Benneton. Atunci, în 1991, a surprins pe toată lumea calificându-se pe poziţia a şaptea pe grilă, dar a abandonat în chiar primul tur în urma unor probleme mecanice. Schumi avea însă să devină regele Marelui Premiu din Belgia, a câştigat un număr record de şase curse.

Clasament general piloţi:
1. Mark Webber 161p
2. Lewis Hamilton 157p
3. Sebastian Vettel 151p
4. Jenson Button 147p
5. Fernando Alonso 141p
6. Felipe Massa 97p
7. Nico Rosberg 94p
8. Robert Kubica 89p
9. Michael Schumacher 38p
10. Adrian Sutil 35p

Clasament general constructori:
1. RBR-Renault 312p
2. McLaren-Mercedes 304p
3. Ferrari 238p
4. Mercedes GP 132p
5. Renault 106p
6. Force India-Mercedes 47p
7. Williams-Cosworth 40p
8. BMW Sauber-Ferrari 23p
9. STR-Ferrari 10p
10. Lotus-Cosworth 0p

Vezi configuraţia circuitului de la Spa prezentată de liderul clasamentului general Mark Webber de la Red Bull Racing (sursa: Motors TV)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite