FIA reduce pedepsele pentru Briatore şi Symonds după scandalul "Crashgate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIA a decis să reducă sancţiunile dictate împotriva fostului manager al Renault, Flavio Briatore, şi a fostului director tehnic Pat Symonds, găsiţi vinovaţi în scandalul "Crashgate".

Nelson Piquet Jr. şi tatăl acestuia, triplul campion mondial Nelson Piquet, i-au acuzat, la mijlocul anului trecut, pe Pat Symonds şi mai ales pe Flavio Briatore, că i-au solicitat pilotului brazilian să comită în mod voluntar un accident în timpul Grand Prix-ului de Formula 1 al statului Singapore din 2008. Toate acestea pentru a favoriza victoria coechipierului său de la Renault, Fernando Alonso.

Echipa Renault a primit o sancţiune cu suspendare - excludere timp de doi ani din F1, iar Briatore a fost suspendat pe viaţă din motorsport.

Briatore şi Symonds au dat în judecată FIA, iar Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris a judecat, la 5 ianuarie, ca ilegală decizia de suspendare a celor doi oficiali.

Până la urmă cele două părţi au căzut la o înţelegere, cum că Briatore şi Symonds nu vor avea voie să activeze în Formula1 până la startul sezonului 2013 şi în nicio altă competiţie desfăşurată sub egida FIA până la sfârşitul anului 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite