Ferrari în dificultate: Alonso şi Massa nu mai au niciun motor nou disponibil pentru finalul sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fernando Alonso a revenit în lupta pentru titlul mondial după victoria obţinută duminică în Marele Premiu al Italiei. Pe lângă deficitul de 21 de puncte faţă de liderul Mark Webber spaniolul trebuie să abordeze o strategie diferită şi în privinţa motoarelor pentru că spaniolul şi Felipe Massa au utilizat cel puţin o dată toate cele opt motoare permise de regulament pentru sezonul 2010.

Un pilot poate utiliza cel mult opt motoare pe sezon fără să fie penalizat pe grila de start, iar potrivit ultimului raport tehnic furnizat de Federaţie, Ferrari se află într-o situaţie foarte delicată până la sfârşitul sezonului.

Două dintre motoarele folosite de Alonso în 2010 sunt deja indisponibile, astfel că spaniolul poate rula doar şase unităţi. Cel mai sigur, cele mai uzate dintre acestea vor fi folosite în sesiunile de antrenamente, în timp ce motoarele în stare mai bună de funcţionare vor fi păstrate pentru calificări şi curse.

Cel mai bine la capitolul motoare stau Robert Kubica, Vitaly Petrov (ambii Renault), Rubens Barrichello (Williams) şi Mark Webber (Red Bull), toţi cu câte şase unităţi folosite în 2010, ultimul având astfel un avantaj strategic fata de rivali în lupta pentru titlu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite