Ferrari: "Titlul mondial se va decide în ultima cursă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Alonso
Fernando Alonso

Stefano Domenicali susţine că titlul mondial se va decide în ultima cursă din cauza faptului că Red Bull Racing este foarte puternică în calificări şi acest lucru îi dezavantajează pe cei de la Ferrari.

Graţie victoriei din Marele Premiu al Coreei de Sud, Fernando Alonso a devenit liderul clasamentului general şi are oportunitatea de a deveni pentru a treia oară campion în Brazilia.

"Sunt un tip pragmatic. Dacă ei au fost capabili să obţină 15 pole position-uri în 17 curse, asta înseamnă ceva. Aşa că ei au o maşină fantastică. dar pentru mine cel mai important lucru este că, în ciuda monopostului fantastic al celor de la Red Bull, sunt acolo, în luptă, şi vom lupta până în ultimul viraj al ultimei curse. Trebuie să luăm asta în considerare pentru că este o recompensă pentru echipa că suntem încă acolo şi cu abordarea potrivită, chiar dacă rivalii sunt foarte puternici. Ştim că în ultimele două curse nu putem pierde nicio oportunitate", a precizat italianul.

Însă, Ferrari rămâne încrezătoare că poate câştiga şi titlul la constructori chiar dacă momentan ocupă locul 3 în clasament la 52 de puncte în urma celor de la Red Bull.
"Trebuie să luptăm pentru două campionate şi cu siguranţă în Brazilia nu-l putem câştiga pe al doilea. Vrem să mergem înainte şi să rămânem cu picioarele pe pământ", a mai precizat el.

Alonso va obţine titlul mondial la Interlagos dacă câştiga cursa, iar Webber termina cel mult pe locul 5. De asemenea, spaniolul poate cuceri titlul dacă termină pe locul 2, iar Webber obţine cel mult locul 8, sau dacă termină pe ultima treaptă a podiumului, iar australianul câştiga cel mult un punct.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite