Ferrari cere din nou FIA modificarea regulamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Fernando Alonso a fost penalizat cu un drive-through în timpul Marelui Premiu al Marii Britanii din cauza faptului că l-a depăşit pe Robert Kubica prin tăierea unei şicane, Ferrari a hotărât să solicite FIA să modifice regulamentul privind acordarea penalizărilor de acest tip din timpul curselor în cazul depăşirilor interzise.

În urma deciziei, spaniolul a pierdut orice şansă de a termina în puncte, marcând astfel un nou rezultat dezamăgitor. Astfel managerul italienilor, Stefano Domenicali, a cerut federaţiei modificarea regulamentului astfel încât orice pilot în situaţia lui Alonso să poată fi penalizat numai dacă FIA da un astfel de verdict într-un interval de trei-patru viraje de la comiterea infracţiunii.

"Fiecare episod are geneza sa şi nu poţi lua întotdeauna deciziile automat. Am întrebat directorul de curse şi, în aşteptarea răspunsului, scenariul s-a schimbat. Vom discuta despre un amendament al regulamentului. Dacă directorul cursei nu este implicat în trei-patru viraje, manevra este considerată corecta", a declarat italianul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei La Stampa.

Propunerea Scuderiei Ferrari vine la numai câteva săptămâni după ce FIA a decis să modifice din mers regulamentul Safety Car-ului, pentru a evita că piloţii să depăşească maşina de siguranţă la intrarea acesteia pe circuit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite