Ferrari va da în judecată FIA dacă pierde punctele de la Hockenheim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Formula 1 Ferrari este gata să dea în judecată Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), dacă va pierde punctele câştigate în Marele Premiu al Germaniei, potrivit unor informaţii publicate de Gazzetta dello Sport.

Ferrari a primit o amendă de 100.000 de dolari din partea FIA după ce Felipe Massa i-a cedat deliberat primul loc coechipierului său Fernando Alonso, care avea să încheie victorios cursa de la Hockenheim. Manevra celor de la Ferrari nu a fost considerată „fair-play" de către forul internaţional, care a anunţat că va lua şi alte măsuri suplimentare la consiliul din luna septembrie.

Mai multe personalităţi din lumea Formulei 1, printre care şi fostul preşedinte al FIA, Max Mosley, susţin că celor de la Ferrari ar trebui să li se retragă toate punctele câştigate în Germania.

Potrivit sursei citate, cei de la Ferrari îşi pregătesc deja argumentele pentru un eventual proces, în cazul în care vor fi depunctaţi. Astfel ei vor milita pentru acceptarea ordinelor de echipă, atât timp cât ele nu afectează evoluţia celorlalţi participanţi la cursă şi vor încerca să explice ordinul de echipă prin faptul că Fernando Alonso era evident pilotul mai rapid în duelul cu Felipe Massa de pe circuitul de la Hockenheim.

„Cele mai multe echipe îşi doresc ca ordinele de echipă să fie permise, deoarece este în interesul lor. Dar dacă analizăm situaţia din punct de vedere al publicului, al milioanelor de fani care urmăresc cursele, trebuie să menţinem regulile actuale în spiritul fair-play-ului", a analizat situaţia Max Mosley.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite