Update:Webber va pleca din pole position la Spa-Franorchamps!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Webber a obţinut al 12-lea pole position al sezonului pentru Red Bull şi va pleca din faţa lui Lewis Hamilton şi Robert Kubica în Marele Premiu al Belgiei.

Este al 12-lea pole position realizat de Red Bull în primele 13 Mari Premii ale sezonului şi al cincilea al pilotului australian, în condiţiile în care coechipierul său Sebastian Vettel a ocupat doar locul patru pe grila de start.

Cu toate că a lăsat senzaţia că va lupta pentru pole position, Ferrari a fost marea dezamăgire a sesiunii. Felipe Massa a obţinut doar locul şase, în timp ce Fernando Alonso a fost cel mai incet şi va pleca doar de pe locul 10.

Vitaly Petrov nu va lua startul

Pilotul echipei Renault a pierdut controlul volanului după s-a lovit de o bordură cu partea frontală, şi a fost nevoit să renunţe la calificari.

VEZI aici clasamentul complet:

1. Mark Webber (RBR-Renault)
2. Lewis Hamilton(McLaren-Mercedes)
3. Robert Kubica(Renault)
4. Sebastian Vettel(RBR-Renault)
5. Jenson Button(McLaren-Mercedes)
6. Felipe Massa (Ferrari)
7. Rubens Barrichello (Williams-Cosworth)
8. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)
10.Fernando Alonso (Ferrari)
11. Michael Schumacher (Mercedes GP)
12. Nico Rosberg (Mercedes GP)
13. Jaime Alguersuari(STR-Ferrari)
14. Vitantonio Liuzzi (Force India-Mercedes)
15. Sebastien Buemi (STR-Ferrari)
16. Heikki Kovalainen (Lotus-Cosworth)
17. Timo Glock (Virgin-Cosworth)
18. Jarno Trulli (Lotus-Cosworth )
19. Kamui Kobayashi(BMW Sauber-Ferrari)
20. Bruno Senna (HRT-Cosworth)
21. Sakon Yamamoto (HRT-Cosworth)
22. Pedro de la Rosa (BMW Sauber-Ferrari)
23. Lucas di Grassi (Virgin-Cosworth)

După ce Ferrari a dominat autoritar cele două sedinţe de antrenamente de vineri de la Spa, cei de la Red Bull Racing au revenit sâmbătă în frunte, Astfel, Mark Webber a stabilit timpul de referinţă după ce a fost cronometrat cu 1:46.106, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel a terminat pe trei. Între cei doi s-a intercalat Lewis Hamilton, a cărui performanţă a fost completată de coechipierul său de la McLaren, Jenson Button, printr-un loc patru.Renault a continuat evoluţiile bune cu noul system F-duct, iar Robert Kubica a terminat pe locul cinci, în faţa celor doi piloţi ai Scuderiei Ferrari, Alonso şi Felipe Massa. Nici cei de la Force India nu au dezamăgit, Adrian Sutil reuşind un loc opt în faţa lui Nico Hulkenberg (Williams) şi Kamui Kobayashi (BMW-Sauber).

Sesiunea a fost lipsită de incidente majore, în condiţiile în care piloţii au avut la dispoziţie o pistă uscată, oferind şansa inginerilor să obţină date importante despre pneuri şi setări. Totuşi, programul a fost bulversat de o rafală puternică de ploaie care a afectat ultimele 15 minute ale sesiunii, puţini piloţi încumetându-se să iasă pe circuit pe final cu pneuri intermediare sau de ploaie extremă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite