Raliul Dakar se extinde în Brazilia, Peru și Paraguay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raliul Dakar ar putea trece şi prin Peru, Paraguay şi Brazilia în 2012, ţări care au ocazia de a se alătura Argentinei şi Chile, în care s-au desfăşurat ultimele două ediţii ale întrecerii, a anunţat directorul competiţiei, Etienne Lavigne, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Santiago de Chile.

Lavigne a afirmat că în 2012 întrecerea va avea loc "sigur" pentru a patra oară consecutiv în America de Sud, putând fi găzduită nu doar de Argentina şi Chile, ci şi de Peru, Paraguay şi Brazilia, în funcţie de răspunsul autorităţilor din aceste ţări.

"Încercăm să promovăm în fiecare an un nou concept. Ne gândim că ar putea fi un lucru bun să deschidem competiţia altor ţări, pe lângă Chile şi Argentina", a explicat Lavigne.

El a adăugat că, pe lângă intenţia de a continua în America de Sud, au fost analizate câteva alternative, ca Arabia Saudită, unde există un deşert "absolut fabulos", şi un traseu care să includă Angola, Namibia şi Africa de Sud.

Viitoarea ediţie a Dakarului va avea loc în Chile şi Argentina, între 1 şi 16 ianuarie 2011, iar Lavigne a estimat că va fi o întrecere "spectaculoasă", cu o rată ridicată de participare. Organizatorii aşteaptă în jur de 430 de concurenţi, faţă de 362 în acest an.

"Suntem foarte mulţumiţi de participare. În Europa e criză şi e foarte greu să faci rost de bani ca să participi", a spus Lavigne.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite