Formula 1: Accidente în lanţ în Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kamui Kobayashi
Kamui Kobayashi

A doua sesiune de antrenamente care a avut loc vineri, pe circuitul Gilles Villeneuve, contând pentru Marele Premiu de Formula 1 al Canadei, a fost întreruptă de două ori în urma unor accidente grave, alte câteva incidente mai mici având loc de-a lungul sesiunii.

Prima întrerupere a avut loc cu 30 de minute înainte de final, atunci când japonezul Kamui Kobayashi s-a izbit în parapetul de protecţie în prima şicană, în urma unei treceri defectuoase peste bordurile de pe marginea circuitului. Monopostul său Sauber a lovit frontal zidul, iar japonezul nu a mai putut reveni pe pistă.

La doar câteva minute după reluarea sesiunii, în acelaşi loc, Jerome D'Ambrosio, de la Virgin, l-a imitat pe Kobayashi, cauzând o nouă apariţie a steagurilor roşii.
Niciunul dintre cei doi piloţi nu a avut de suferit, însă monoposturile au fost grav avariate. Lewis Hamilton a avut şi el de suferit, o pană de cauciuc cauzată de un rest de la maşina lui D'Ambrosio obligându-l să intre la boxe.

Adrian Sutil a fost protagonistul unui alt incident destul de serios, pierzând controlul bolidului şi lovind peretele în virajul cu numărul 7. Suspensia din stânga faţă a monopostului a avut cel mai mult de suferit, iar germanul nu a mai revenit pe pistă până la finalul antrenamentelor.

Alte câteva incidente minore au brăzdat o sesiune de antrenamente în care cel mai rapid a fost Fernando Alonso, de la Ferrari, cu 1m15.107s, cu patru zecimi de secundă mai rapid decât Sebastian Vettel de la Red Bull.

În urma celor doi, s-au clasat, în ordine, Felipe Massa, Lewis Hamilton, Jenson Button, Paul di Resta şi Mark Webber, toţi la mai puţin de o secundă faţă de cel mai bun timp, cel al lui Alonso.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite