Jenson Button, de la Formula 1 la triatlon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un împătimit al triatlonului pe care îl practică în paralel cu F1, pilotul Jenson Button va participa, duminică, la concursul de la Londra.

În timp ce comunitatea Formulei 1 se bucură deja de vacanţă, Button se pregăteşte să ia startul în London Triathlon, care va avea loc în Docklands. Participarea pilotului britanic la triatlonul londonez are şi o latură caritabilă, el ajutând fundaţia Make-A-Wish să strângă fonduri pentru copii suferinzi de maladii grave.

La ediţia precedentă, Button a acoperit distanţa olimpică - 1,5 kilometri înot, 40 de kilometri ciclism şi 10 kilometri alergare - într-un timp destul de bun, două ore şi şapte minute, ocupând locul doi la categoria sa de vârstă.

Acum, campionul britanic are 30 de ani şi va concura în categoria superioară. El nu ascunde faptul că îşi propune să câştige ediţia din acest an rezervată grupei sale de vârstă.

"Obişnuiam să mă antrenez din greu pe toată durata perioadei dintre două ediţii, dar acum am început din ianuarie. Probabil sunt mai bun la înot şi mai slab la alergare. Devin mai slab pe măsură ce trece timpul", povesteşte britanicul, care se pregăteşte oricând şi oriunde are posibilitatea, de la pista olimpică de canotaj de la Montreal până la potecile costiere şi golfurile din apropierea reşedinţelor sale din Monaco şi Guernsey.

După această cursă el va pleca în vacanţă două săptămâni, pe care o va petrece cu modelul japonezo-argentinian Jessica Michibata, prietena sa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite