Bogdan Marişca este liderul surpriză la Raliul Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După superspeciala de ieri seară, câştigată de Gergo Szabo, Braşovul (tronsonul de drum Braşov - Zărneşti - Poiana Mărului - Şinca Nouă - Râşnov) a găzduit, astăzi, cinci probe speciale ale primei etape din Campionatul Naţional de Raliuri 2010.

La finalul acestei zile, clujeanul Bogdan Marişca (Subaru Impreza) este pe primul loc în ierarhie, cu un timp de 22 de minute, 46 de secunde şi 7 sutimi,  la doar trei zecimi de secundă de Vali Porcisteanu (Mitsubishi Lancer EVO). Podiumul este completat de italianul Marco Tempesta (Peugeot 207), care se află, după primele şase probe speciale, la aproape 11 secunde de Marişca. 

Cea mai mare parte a zilei a fost dominată de echipajul Szabo / Czegzy, care a condus categoric primele patru probe speciale ale buclei Zărneşti - Poiana Mărului.

Ultima specială a zilei a schimbat radical ierarhia în vârf, Gergo Szabo confruntându-se cu probleme tehnice la diferenţialul spate. De ghinionul lui Szabo a profitat Marişca, care i-a luat faţa campionului naţional en-titre în ultima parte a cursei.

Din cauza defecţiunilor tehnice, Gergo Szabo a căzut până pe locul cinci, la 27 de secunde de lider. 

Un alt pilot cu probleme a fost Manu Mihalache (Mitsubishi Lancer EVO), care a parcurs o mare parte din ultima probă cu o planetară ruptă. Cu toate acestea, Mihalache a terminat ziua pe locul patru, la 17 secunde de  Marişca.

Braşoveanul Dan Gârtofan (Subaru Impreza) se află pe locul şase, având de recuperat 27 de secunde faţă de primul loc. La 15 secunde de Gârtofan se află fostul campion naţional, Titi Aur (Mitsubishi Lancer EVO). 

Mâine, startul ultimei zile se va da la ora 9.00, iar pe parcursul celor două probe speciale, piloţii vor concura pe traseul Braşov - Babarunca - Cheia. Sosirea raliului va avea loc la ora 14.10, pe B-dul Eroilor.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite