Berger: "Webber a vrut să îi scoată din cursă pe Alonso"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerhard Berger
Gerhard Berger

Fostul pilot de Formula 1 Gerhard Berger l-a acuzat pe australianul Mark Webber de la Red Bull că a încercat, la Marele Premiu al Coreei de Sud, să acroşeze şi să scoată din cursă un contracandidat la lupta pentru titlul mondial.

Mark Webber a abandonat în Marele Premiu al Coreei de Sud în al doilea tur de la ieşirea Safety Car-ului de pe circuit. Pilotul echipei Red Bull a derapat pe bordura din virajul 12 şi s-a izbit de zidurile de protecţie de pe cealaltă parte a pistei, după care a fost proiectat înapoi în mijlocul circuitului şi l-a lovit în plin pe Nico Rosberg, forţându-l pe german să abandoneze.

Fostul pilot al echipelor Ferrari şi McLaren, austriacul Gerhard Berger, l-a criticat dur pe Webber, acuzându-l pe pilotul australian că ar fi premeditat acroşajul unui contracandidat la titlu.

"Ar fi putut călca frâna şi opri monopostul la peretele de protecţie. Cred că în mintea lui i-ar fi preferat pe Alonso sau Hamilton, dar l-a nimerit pe Rosberg, adică pe cel care nu trebuia", a spus, luni, Berger, fost coproprietar al echipei Toro Rosso, la postul austriac Sevus TV.

Întrebat dacă el consideră gestul lui Webber ca fiind unul în mod intenţionat, Berger a răspuns: "Da, cred că este foarte clar. Ştia că s-a terminat şi în momentul când eşti frustrat îţi trec prin cap mii de gânduri. Este evident, se poate vedea cum roţile monopostului nu se blochează. Poate a avut o problemă la frâne, dar eu nu cred asta".

În urma abandonului suferit în Coreea de Sud, Webber a pierdut conducerea clasamentului în favoarea lui Alonso.

Din acest sezon al Formulei 1 mai sunt de disputat două curse: Marele Premiu al Braziliei (7 noiembrie) şi Grand Prix-ul emiratului Abu Dhabi (14 noiembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite