Alonso apără strategia Ferrari de la Abu Dhabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Alonso
Fernando Alonso

Fernando Alonso a ratat duminică câştigarea titlului mondial, terminând cursa de la Abu Dhabi pe locul 7. Cu toate acestea, spaniolul consideră că Ferrari a adoptat strategia potrivită în momentul în care au decis ca acesta la boxe în turul 13 pentru schimbul obligatoriu de pneuri.

Ferrari a schimbat din mers strategia spaniolului în încercarea de a nu pierde o poziţie în favoarea lui Mark Webber, care a intrat mai devreme la boxe din cauza unor probleme la pneurile spate.

"După cursă este întotdeauna uşor să vedem cea mai bună strategie. Trebuia să ne acoperim şi dacă nu intram la boxe probabil că Webber ne-ar fi depăşit, dar i-am lăsat în faţă pe Petrov şi Nico Rosberg, aşa că a fost o decizie dificilă. Evident, a fost o cursă foarte dificilă. Am avut de ales între a-l acoperi pe Sebastian Vettel sau a concura cu Petrov şi Rosberg, aşa că l-am acoperit pe Webber şi apoi a fost dificil să-l depăşesc pe Petrov. Dar acestea sunt sporturile cu motor. Uneori câştigi, uneori pierzi. Felicitări pentru Red Bull şi Vettel, dar anul viitor vom încerca din nou", a spus spaniolul.

Alonso a admis că a fost frustrant să nu-l poată depăşi pe Petrov, care a beneficiat de o viteză de top foarte bună pe linia dreaptă datorită sistemului de ventilaţie F-duct.

"Cei de la Renault sunt foarte rapizi, aşa că a fost o cursă frustrantă în spatele său. Am încercat să-l depăşesc o dată şi s-a protejat de parcă era ultimul tur al ultimei curse şi luptă pentru campionat, aşa că a fost foarte agresiv. dar a pilotat foarte bine şi nu a comis greşeli", a adăugat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite