Ferrari neagă probleme cu motoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ferrari a negat astăzi că ar întâmpina probleme privind fiabilitatea motoarelor, după ce scuderia a schimbat propulsoarele la ambele monoposturi înainte de prima cursă a anului din Bahrain iar Fernando Alonso a abandonat în penultimul tur la Sepang cu motorul fumegând.

Mai mult atât Pedro de la Rosa cât şi Kamui Kobayashi au încheiat mai devreme cursa din Malaysia cu probleme tehnice, monoposturile Sauber fiind de asemenea motorizate de către Ferrari.

Într-un comunicat oficial, scuderia a precizat că motoarele cu care sunt dotate monoposturile Sauber au cedat din cauza unor „defecţiuni ale sistemului electronic de management al motorului", sistem care este produs de McLaren Electronic Systems.

În ceea ce priveşte abandonul lui Alonso, cei de la Ferrari nu au legat acest incident de motorul schimbat în Bahrain, precizând că a fost vorba despre o „supraîncălzire temporară". De asemenea Fernando Alonso a declarat că o defecţiune întâmpinată la cutia de viteze, care l-a afectat pe aproape întreg parcursul din Malaysia, ar fi putut cauza o suprasolicitare a motorului, în condiţiile în care nu a putut să-şi folosească ambreiajul.

„Din nefericire a fost cel mai prost weekend al nostru din acest sezon. Dar nu putem trece cu vederea că dincolo de fiabilitate, care nu s-a ridicat la cel mai înalt nivel, rezultatul final a fost afectat de sesiunea dezastruoasă de calificări. A fost o greşeală inacceptabilă şi o lecţie pe care trebuie să o ţinem minte", a declarat Stefano Domenicalli, directorul echipei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite