Williams confirmă negocierile cu Kimi Raikkonen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Formula 1 Williams negociază cu pilotul finalndez Kimi Raikkonen, campion mondial în 2007, revenirea acestuia în Marele Circ din sezonul viitor, la volanul unui monopost al team-ului britanic, a declarat unul dintre acţionarii grupării, Christian "Toto" Wolf.

"Este adevărat că discutăm cu Kimi Raikkonen. Şi nu este vorba despre o lovitură de imagine, discutăm de o manieră foarte serioasă", a declarat Wolf pentru ediţia de duminică a cotidianului austriac Kronen Zeitung.

El a adăugat că finlandezul este una dintre variantele de pilot pentru echipa sa.

Anunţul oficial al angajării lui Raikkonen ar putea fi făcut în timpul Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, programat la sfârşitul acestei săptămâni.

Kimi Raikkonen ar putea veni la Williams în locul veteranului Rubens Barrichello, urmând să-l aibă coechipier pe Pastor Maldonado, însă Wolf nu a confirmat aceste speculaţii.

La 2 noiembrie, Williams a anunţat încheierea unui parteneriat cu firma Mowasalat din Qatar, ceea ce ar putea ajuta team-ul britanic să finanţeze angajarea lui Raikkonen.

Kimi Raikkonen, 32 de ani, a părăsit Formula 1 în 2009 şi a participat apoi la două ediţii ale Campionatului Mondial de raliuri, la volanul unei maşini Citroen.

Între 2001 şi 2009, finlandezul a concurat în 156 de curse de Formula 1 pentru echipele Sauber, McLaren-Mercedes şi Ferrari, obţinând 18 succese. În 2007, el a devenit campion mondial pilotând un monopost Ferrari.

Potrivit lui Wolf, în atenţia Williams se mai află germanul Adrian Sutil de la Force India şi pilotul de teste de la Ferrari, francezul Jules Bianchi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite