Webber și Vettel luptă pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Webber (stânga) şi Sebastian Vettel s-au stropit cu şampanie la premiere
Mark Webber (stânga) şi Sebastian Vettel s-au stropit cu şampanie la premiere

Piloţii Red Bull au ocupat primele două locuri la Suzuka, într-o cursă disputată la patru ore după calificări și marcată de câteva accidente. Sebastian Vettel a dominat întrecerea din Japonia, repetând succesul de anul trecut. El şi cu Webber au cele mai mare şanse să câştige titlul mondial.

Vremea neprielnică din Japonia a făcut ca Marele Premiu de la Suzuka să programeze în aceeaşi zi de ieri atât calificările, cât şi cursa. În aceste condiţii neobişnuite, echipele cu cea mai bună organizare au avut de câştigat, importantă fiind şi fiabilitatea monoposturilor.

Cinci abandonuri înainte şi la start

Deloc întâmplător, cele mai numeroase şi mai grave evenimente s-au produs înainte sau la puţin timp după start. Unul la care Luca di Grassi (Virgin) nici măcar nu s-a mai aliniat, motorul maşinii sale trădându-l. Primul accident de cursă l-a avut în prim-plan pe rusul Vitali Petrov (Renault), care, după ce a plecat foarte bine, a „agăţat" roata bolidului lui Nico Hulkenberg (Williams). Rusul a ajuns în zid, iar germanul şi-a avariat maşina, astfel că ambii piloţii au plecat la boxe pe jos.

Câteva momente după aceea, Felipe Massa a ieşit în decor după prima linie dreaptă, iar atunci când a încercat să revină pe pistă l-a acroşat pe Vitantonio Liuzzi. Cei doi au abandonat, de asemenea. Chiar dacă a luat un start perfect - a urcat pe locul 2, Robert Kubica (Renault) a părăsit şi el cursa rapid, roata dreaptă desprinzându-se de la locul ei...

Socotiţi favoriţi, piloţii Red Bull au profitat de toate acestea şi, având maşini bine preparate, au dominat întrecerea, reuşind o nouă „dublă", cea de-a treia din acest an. Vettel a obţinut o nouă victorie, iar Webber a terminat pe 2. „A fost o zi incredibilă cu aceste calificări care au avut loc dimineaţa (n.r. - noaptea de sâmbătă spre duminică).

Meritul revine echipei, care a muncit din greu. Majoritatea băieţilor n-au dormit de joi până sâmbătă. Am luat un start bun. Aceasta a fost cheia. Am putut împreună cu Mark să controlăm cursa", a declarat germanul. 

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite