Webber s-a ciocnit, Vettel a câştigat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australianul a lovit monopostul lui Kovalainen, după care a izbit violent un parapet. Pilotul a scăpat nevătămat! Victoria i-a revenit lui Vettel. Clasat pe locul 2 în Marele Premiu al Europei, Lewis Hamilton (McLaren) şi-a consolidat poziţia de lider în ierarhia generală.

Accident spectaculos la Valencia, în turul 11 al Marelui Premiu al Europei la Formula 1. După un start ratat - a plecat de pe locul 2, însă a retrogradat până pe poziţia a noua -, Mark Webber (Red Bull) a accelerat într-o tentativă disperată de a recupera din handicap.
Australianul a încercat să-l depăşească pe Heikki Kovalainen (Lotus Cosworth), însă n-a reuşit decât să-l izbească pe acesta în spate!

Monopostul Red Bull pilotat de Webber s-a ridicat în aer, s-a rotit, a căzut pe pistă, iar apoi a percutat un parapet cu violenţă! În acest timp, Kovalainen a pierdut direcţia, monopostul său deviind spre marginea circuitului.

Din fericire, cei doi piloţi implicaţi în acest accident nu au fost răniţi. Din câte se pare, totul a fost cauzat de faptul că bolizii rulau cu viteze diferite. Webber şi Kovalainen au fost nevoiţi să abandoneze, maşinile lor fiind serios avariate.

Până la Marele Premiu al Europei, australianul era singurul pilot participant la ediţia din acest an a CM care reuşise să termine în puncte toate cursele precedente. 

Vettel l-a ţinut la distanţă pe Hamilton

Plecat din pole-position, Sebastian Vettel a făcut o cursă impecabilă, conducând din primul până în ultimul tur. Singurul care a reuşit să-i facă faţă omului de la Red Bull a fost Lewis Hamilton, însă şi britanicul a fost ţinut la distanţă (abia spre final s-a apropiat la şase secunde). Marii perdanţi au fost piloţii lui Ferrari.

Aflaţi pe locurile 3 şi 4 înainte de accidentul lui Webber, Fernando Alonso şi Felipe Massa n-au ştiut să gestioneze momentul intrării maşinii de securitate pe circuit, terminând pe poziţiile 9 şi 14. De asemenea, Kamui Kobayashi (BMW Sauber) a ratat prezenţa pe podium (era pe 3), intrând la boxe cu trei tururi înainte de final şi încheind cursa pe 7.

În urma etapei de la Valencia primele două locuri în ierhia generală a piloţilor sunt ocupate de britanicii Lewis Hamilton (127 puncte) şi Jenson Button (121p), adică de ultimii campioni mondiali. Clasarea lor a făcut ca echipa McLaren-Mercedes să se detaşeze în clasamentul constructorilor - are 248 de puncte, cu 30 mai mult decât Red Bull. Următoarea cursă va avea loc la Silverstone (Marea Britanie), la 11 iulie. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite