Webber a câştigat clar în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australianul de la Red Bull a obţinut prima victorie din acest an şi a treia din carieră pe circuitul din Barcelona . Fără să fie foarte spectaculoasă, cursa din Spania a relevat că lupta pentru titlu se va da între Red Bull, Ferrari şi McLaren.

Cu o tactică bună, dar şi avantaj de faptul că a plecat din pole-position (al 3-lea din carieră), australianul Mark Webber a făcut ieri, pe circuitul catalan, una dintre cele mai bune curse de când participă la Campionatul Mondial de Formula 1. El s-a menţinut în frunte de la început şi până la final, lupta dându-se doar pentru celelalte poziţii ale podiumului şi pentru puncte. Iar dacă Sebastian Vettel n-ar fi avut şi ceva probleme tehnice, însă şi unele ezitări, atunci Red Bull ar fi meritat „dubla".

N-a fost aşa pentru că germanul a pierdut timp la boxe, după o ieşire în decor, ceea ce i-a permis lui Fernando Alonso (Ferrari) să-l întreacă spre bucuria publicului local. Pentru Vettel ar fi putut să fie şi mai rău, numai abandonul lui Lewis Hamilton (McLaren), produs cu nici două tururi înainte de sosire, aducându-i locul 3. Clasat pe poziţia a 5-a, campionul mondial en-titre Jenson Button (McLaren) se menţine lider al clasamentului general, cu 70 de puncte, în timp ce la constructori această poziţie este ocupată de McLaren.

Cursa de la Barcelona i-a prilejuit lui Michael Schumacher să obţină cel mai bun rezultat de la revenirea sa în „Marele Circ". Germanul a rezistat cu brio atacurilor lui Button, apărându-şi locul 4 ocupat pe grila de start. Schumi a izbutit, totodată, să câştige şi duelul cu al său coleg de la Mercedes, Nico Rosberg terminând abia pe locul 13.

Cea mai spectaculoasă evoluţie a avut-o brazilianul Rubens Barrichello. Plecat de pe a 17-a poziţie a grilei de start, în urma problemelor pe care le-a avut în calificările de sâmbătă, sud-americanul a încheiat pe 9. Următoarea etapă va avea loc în 16 mai, pe circuitul stradal din Monte Carlo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite