Formula 1: Jacques Villeneuve e sigur că va concura în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula 1: Jacques Villeneuve e sigur că va concura în 2010
Formula 1: Jacques Villeneuve e sigur că va concura în 2010

În vârstă de 37 de ani, pilotul canadian Jacques Villeneuve a declarat în revista germană „Sport Bild” că va reveni în Formula 1 anul viitor. Numele său  este legat de noua echipă US Grand Prix Engineering, care urmează să-şi anunţe piloţii.

Personaj pitoresc al motorsportului mondial, campionul mondial din 1997 doreşte să se întoarcă în „Marele Circ”. El a mărturisit pentru prima oară acest aspect pe 25 mai, iar astăzi, în site-ul săptămânalului „Sport Bild”, a reluat ideea cu şi mai multă convingere. „Da, la 38 de ani îmi voi face revenirea în Formula 1”, a declarat pilotul, după care a continuat: „Ceea ce lipseşte astăzi este pilotajul. Maşinile sunt senzaţionale. Copiii mei, Jules şi Jonas, n-au decât doi, respectiv un an. Mi-ar plăcea ca ei să mă vadă concurând”.
Jacques Villeneuve a părăsit Formula 1 în 2006, pe când era component al echipei BMW Sauber. Atunci el a fost înlocuit cu polonezul Robert Kubica. Din acel moment canadianul a participat la competiţii de anduranţă cu Peugeot (2007 şi 2008), apoi la Nascar Truck Series şi Speedcar. Villeneuve nu a mai reuşit însă să atingă nivelul din 1997. Potrivit sursei mai sus amintite el ar putea fi inclus în echipa US Grand Prix Engineering, care a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de Automobilism de a participa la ediţia de anul viitor a „Marelui Circ”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite