Vettel se ia cu taurii de coarne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de german, alţi patru campioni mondiali sunt prezenţi la start. Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button şi Michael Schumacher sunt toţi foşti deţinători ai coroanei cu lauri şi râvnesc la titlul deţinut de pilotul Red Bull Racing. 

Pentru prima oară din 1971 încoace, cinci campioni mondiali se vor afla la startul unui sezon din Formula 1. Este o informaţie care, la prima vedere, anunţă un sezon de excepţie în Marele Circ. Practic, în afară de câştigătorul din 2007, Kimi Raikkonen, care îşi continuă aventura în Campionatul Mondial de Raliuri, se vor afla pe grilă campionii ultimelor 11 ediţii.

Deţinătorul coroanei cu lauri, Sebastian Vettel (Red Bull), alături de britanicii Jenson Button (2009), Lewis Hamilton (2008), spaniolul Fernando Alonso (2005, 2006) şi germanul Michael Schumacher (1994, 1995, 2000-2004) au câştigat împreună 12 titluri mondiale. Cu excepţia lui Schumacher, care a revenit anul trecut după o pauză de trei ani, primii patru s-au luptat şi în 2010 pentru supremaţie. Însă în urma progreselor făcute, septuplul campion mondial ar putea intra în discuţie cel puţin pentru câteva victorii de etapă.

Ce spun testele

Performanţa obţinută anul trecut alături de rezultatele oferite de cele trei sesiuni de teste care au prefaţat actualul sezon, indică un lucru cert: Sebastian Vettel şi Red Bull Racing sunt pilotul, respectiv echipa care trebuie învinşi. La aspiraţie stau cei de la Ferrari, cu un Fernando Alonso dornic de revanşă, după ce anul trecut a ratat aproape stupid titlul mondial în chiar ultima cursă.

Deşi McLaren este automat a treia echipă care intră în discuţia pentru titlul mondial, britanicii au avansat destul de greoi în încercarea de a produce o maşină care să satisfacă atât stilul lin de pilotaj al lui Jenson Button, cât şi agresivitatea cu care conduce Lewis Hamilton. Testele de la Barcelona le dau ceva speranţe celor de la McLaren, însă prognozele pentru prima parte a sezonului nu sunt printre cele mai însorite.

Mercedes GP ar putea face în acest sezon trecerea de la plutonul de mijloc la plutonul fruntaş, însă în continuare rezultatele oferite de team-ul lui Ross Brown sunt inconstante. Unul dintre cele mai interesante dueluri de mijloc va şi cel care va naşte cele mai mari confuzii, cel dintre echipele Renault, sub noul brand Lotus şi... Lotus, motorizat de Renault. Divergenţele nu s-au stins, însă un lucru este cert. Lotus, echipa sosită anul trecut în F1, pare a fi avansat dintre codaşe, acolo unde în acest an se vor zbate în continuare Hispania şi Virgin. 

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite