Vettel câştigă, Alonso tremură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vettel a reuşit să câştige în Brazilia şi să se apropie de Alonso în clasamentul general
Vettel a reuşit să câştige în Brazilia şi să se apropie de Alonso în clasamentul general

Piloţii Red Bull au dominat etapa de la Interlagos, aducând echipei lor titlul mondial la constructori. Clasat pe 3, Alonso rămâne lider la „general“. Pe o vreme caniculară, Vettel şi Webber au terminat pe primele două locuri în Brazilia. Sâmbătă, la Abu Dhabi, se decide campionul.

Cu un avans de unsprezece puncte faţă de Mark Webber (Red Bull), principalul său rival în lupta pentru titlul mondial la Formula 1, Fernando Alonso (Ferrari) avea ca obiectiv, în Brazilia, să obţină cu 15 puncte mai mult decât australianul. În aceste condiţii, spaniolul şi-ar fi asigurat cununa cu lauri cu o cursă înaintea finalului acestei ediţii - ultima etapă din acest an a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc sâmbăta aceasta, la Abu Dhabi.

Alonso a avut o evoluţie sigură, reuşind după numai câteva tururi să urce pe poziţia a treia. Cum nu avea rost să rişte, el a rămas în urma piloţilor Red Bull, care, încă de la start, au trecut de Nico Hulkneberg (Williams), plecat din pole-position. Vettel şi Webber n-au fost niciodată în pericol de a pierde aceste poziţii privilegiate, gestionând perfect intrările la boxe.

Ei au fost favorizaţi şi de faptul că în cursa de aseară nu s-au înregistrat multe incidente, doar abandonul lui Liuzzi, din turul 50, făcând ca pe circuit să pătrundă maşina de securitate.

Pilotul lui Ferrari a rămas pe primul loc al clasamentului general, cu 246 puncte, fiind urmat de Webber (238p), Vettel (231p) şi Hamilton (222p). Între ei se va da, aşadar, lupta pentru titlul mondial, ultimul având însă doar şanse teoretice. Campion mondial în 2005 şi 2006, cu Renault, Alonso (29 de ani) are şanse mari să intre în clubul restrâns al piloţilor cu trei titluri, alături de Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda, Jackie Stewart şi Jack Brabham. 

Button, ţinta unui atac armat!

La startul cursei de ieri s-a aflat şi campionul mondial en-titre Jenson Button (McLaren). Englezul a trecut prin mari emoţii sâmbătă seara, când, la puţin timp după ce a părăsit circuitul de la Interlagos, a fost ţinta unui atac armat! „Rulam încet pe o şosea foarte circulată. Am văzut venind spre maşină un om înarmat. Şoferul nostru a apăsat acceleraţia.

Tocmai la timp, pentru că şase oameni ridicaseră armele spre noi. Şoferul a fost fabulos, iar întâmplarea îngrozitoare", a declarat Button, care a părăsit circuitul într-o maşină blindată a poliţiei.
După acest incident, autorităţile braziliene au decis să întărească escorta pilotului care a terminat cursa pe locul 5, acelaşi pe care îl ocupă şi în ierarhia generală.

Clasament constructori

Numele                            puncte

1. Red Bull Racing-Renault    469p
2. McLaren-Mercedes    421p
3. Ferrari    389p
4. Mercedes Benz    202p
5. Renault    145p
6. Williams-Cosworth    69p
7. Force India-Mercedes    68p
8. Sauber-Ferrari    44p
9. Toro Rosso-Ferrari    11p

Clasament  piloţi

Numele                  puncte

1. Fernando Alonso 246p
2. Mark Webber 23 p
3. Sebastian Vettel 231p
4. Lewis Hamilton 222p
5. Jenson Button 199p
6. Felipe Massa 143p
7. Nico Rosberg 130p
8. Robert Kubica 126p
9. Michael Schumacher 72p
10. Rubens Barrichello 47p
11. Adrian Sutil 47p
12. Kamui Kobayashi 32p
13. Nico Hulkenberg 22p
14. Tonio Liuzzi 21p
15. Vitali Petrov 19p
16. Sebastian Buemi 8p
17. Pedro De la Rosa 6p
18. Nick Heidfeld 6p
19. Jaime Alguersuari 3p

Marele Premiu al Braziliei

Marele Premiu al Braziliei
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite