Vettel, emoţionat până la lacrimi după victoria de la Monza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Sebastian Vettel a izbucnit în lacrimi după victoria de la Monza, fiind emoţionat că a reuşit să câştige pe circuitul unde a obţinut prima victorie în Formula 1.

Chiar dacă a câştigat fără probleme, pilotul echipei Red Bull Racing a izbucnit în lacrimi pe podiumul de premiere, ca urmare a faptului că tot la Monza a obţinut în 2008 prima victorie din carieră, pe vremea când concura pentru Toro Rosso.

"Foarte emoţional. Acest circuit înseamnă foarte mult pentru mine şi a fost foarte special. Prima mea victorie a fost aici, aşa că atunci când am trecut linia de sosire mi-am amintit fiecare pas. Este incredibil. Un circuit unde ne-a fost dificil să fim competitivi, dar am revenit în acest an şi monopostul a fost incredibil", a spus el.

Victoria lui Vettel a venit în ciuda temerilor privind decizia celor de la Red Bull ca germanul să folosească trepte scurte de viteze pentru a obţine o mai bună acceleraţie cu preţul unei viteze de top mai mică.
"Nu cred că am riscat în cursă, am riscat în calificări. Oamenii au văzut că viteza noastră de top nu era prea mare pentru că treptele de viteză erau mai scurte, aşa că nu am avut viteză pe liniile drepte, dar m-am simţit confortabil în cursă. L-am putut depăşi pe Fernando Alonso fără DRS. Am luat decizia corectă, am avut un monopost grozav în cursă şi o viteză bună pe tot parcursul cursei", a mai precizat el.

Vettel poate deveni matematic campion în Singapore dacă câştigă cu 13 puncte mai mult decât Alonso şi cu 8 peste Jenson Button şi Mark Webber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite