Vettel: "S-ar putea ajunge la o grevă a piloţilor cauzată de noutăţile tehnice din F1"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul Sebastian Vettel, campion mondial de Formula 1 în 2010, a declarat că s-ar putea ajunge la o grevă a piloţilor, în cazul în care situaţia va deveni periculoasă, ca urmare a noutăţilor tehnice adoptate de FIA pentru actualul sezon al Campionatului Mondial, în special aripa spate mobilă.

"Dacă situaţia se va agrava şi va deveni periculoasă, cred că avem puterea să ne facem ascultată poziţia.Există mai multe opţiuni, putând să se ajungă până la punctul în care nu vom mai concura în cazul în care o situaţie periculoasă nu va fi dezamorsată sau schimbată. Între timp, vom discuta cu Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) pentru a găsi o soluţie rezonabilă, înainte de a se ajunge la o grevă", a spus Vettel pentru cotidianul Die Welt.

Pilotul echipei Red Bull, câştigător al primului Grand Prix al sezonului, în Australia, a mai criticat anterior introducerea în 2011 a aripii spate ajustabile la monoposturi. "Tot ce am spus este că suntem din ce în ce mai ocupaţi cu toate butoanele pe care le avem pe volan şi că avem mai puţin timp să vedem ce se întâmplă pe pistă, atunci când rulăm cu 300 de kilometri pe oră, iar acest lucru ar putea constitui o problemă de securitate", a explicat Vettel.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite