MOTORSPORT: Jean Todt l-a "bătut" măr pe Ari Vatanen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Todt
Jean Todt

Fost şef al echipei de Formula 1 Ferrari, Jean Todt (63 de ani) a devenit astăzi preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA). Francezul a obinut 135 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Ari Vatanen, a totalizat 49.

În alegerea lui Todt a contat foarte mult faptul că a activat, cu rezultate deosebite, în mai multe discipline. Născut pe 25 februarie 1946, la Pierrefort (Cantal), francezul a debutat în raliuri, fiind chiar vicecampion mondial în 1981, când a fost copilot al lui Guy Frequelin.

În perioada 1982-1993, Todt a condus echipa de raliuri Peugeot, care a câştigat două titluri mondial la piloţi şi tot atâtea la constructori. Recomandat de aceste performanţe, a trecut apoi la echipa de Formula 1 Ferrari. În timpul său Scuderia a obţinut 98 de victorii în curse, 13 titluri mondiale, dintre care 6 la piloţi prin Michael Schumacher. De altfel, germanul l-a susţinut pe Todt în "campania electorală".

Noul preşedinte a spus că va continua acţiunile demarate de Max Mosley, fostul preşedinte, însă a subliniat că va încerca să revizuiască sistemul de guvernare al FIA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite