VIDEO Spies şi Haga împart victoria la Assen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ben Spies (Yamaha World Superbike) şi Noriyuki Haga (Ducati Xerox) continuă să domine Campionatul Mondial de Superbike 2009, câştigând fiecare câte o cursă în cea de-a patra etapă desfăşurată în weekend în Olanda, în faţa a 76.000 de spectatori, potrivit MotoFlash.


Pilotul texan a reuşit o depăşire fantastică ăn faţa rivalului japonez, prin care a obţinut victoria în prima rundă, dar a ieşit în decor în cea de-a doua lăsându-l pe Haga să-şi adjudece victoria.

Leon Haslam (Stiggy Racing Honda) a pilotat superb în cele două runde reuşind să se claseze de fiecare dată pe podium, în timp ce Jakub Smrz (Guandalini Ducati) şi-a trecut în portofoliu cel mai bun rezultat de până acum, încheind cea de-a doua cursă pe locul trei.

În prima cursă Spies a obţinut a patra sa victorie din acest sezon competiţional depăşindu-l pe Haga cu doar câteva viraje înaintea liniei de sosire. Al treilea loc pe podium a fost ocupat de Haslam, care a avut satisfacţia de a stabili şi cel mai rapid tur de circuit. Pilotul britanic Tom Sykes a trecut al patrulea linia de sosire, în urma sa încheind cursa Max Biaggi (Aprilia), Jakub Smrz (Guandalini Ducati) şi Michel Fabrizio (Ducati Xerox).

Max Neukirchner (Suzuki Alstare) a terminat prima cursa pe locul 13 reuşind să intre din nou pe circuit după o ieşire în decor, spre deosebire de Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda) care nu a putut face acelaşi lucru.

În cea de-a doua cursă
, ieşirea lui Spies în decor chiar din al doilea tur de circuit, în timp ce conducea ostilităţile, a reprezentat punctul culminant al întregii curse, Haga fiind apoi de neoprit până la finalul competiţiei. Haslam şi-a îmbunătăţit rezultatul din prima rundă, locul doi obţinut demonstrând încă o dată că este un concurent serios la titlul de anul acesta.

Jakub Smrz (Guandalini Ducati) s-a clasat pentru prima oară în carieră pe podium, încheind cursa pe locul trei. În urma pilotului ceh au trecut linia de sosire Michel Fabrizio (Ducati Xerox), Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda) şi Tom Sykes (Yamaha World Superbike).

Cursa lui Biaggi s-a încheiat încă de la start din cauza unor probleme la ambreiaj, în timp ce Shinya Nakano nu a putut concura din cauza accidentării de la umăr suferite în prima rundă.



Clasamentul general (după 4 etape din 14 ):

1. Noriyuki Haga (Ducati) 180
2. Ben Spies (Yamaha) 120
3. Leon Haslam (Honda) 94
4. Michel Fabrizio (Ducati) 80
5. Max Neukirchner (Suzuki) 75
6. Tom Sykes (Yamaha) 70
7. Max Biaggi (Aprilia) 65
8. Règis Laconi (Ducati) 64
9. Jonathan Rea (Honda) 53
10. Jakub Smrz (Ducati) 44
11. Carlos Checa (Honda) 40
12. Yukio Kagayama (Suzuki) 39
13. Shane Byrne (Ducati) 39
14. Troy Corser (BMW) 35
15. Ryuichi Kiyonari (Honda) 33
16. Shinya Nakano (Aprilia) 27
17. Ruben Xaus (BMW) 24
18. John Hopkins (Honda) 9
19. Broc Parkes (Kawasaki) 8
20. Tommy Hill (Honda) 6
21. Karl Muggeridge (Suzuki) 4
22. Brendan Roberts (Ducati) 3
23. Roberto Rolfo (Honda) 3
24. Matteo Baiocco (Kawasaki) 2
25. Makoto Tamada (Kawasaki) 2
26. Luca Scassa (Kawasaki) 1


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite